RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: AFP/SCANPIX)

Fire dømt – fire på vent

FIS har utestengt fire langrennsløpere for doping. Før kommende sesong skal ytterligere fire saker behandles.

Som ventet ble fire langrennsløpere utestengt i to sesonger for dopingmisbruk under vårmøtene i det internasjonale skiforbundet (FIS) i pinsen.

Russiske Sergej Sjiriajev, som allerede var utestengt av det russiske skiforbundet, fikk to år etter å ha testet positivt på EPO under VM i Sapporo.

Tre kasakhstanere
I tillegg ble tre kasakhstanere utestengt. Andrey Kondryshev og Yevgeniy Koschevoy testet begge positivt på testosteron, mens Ruslan Ochilov testet positivt på norandrosteron.

Det kasakhstanske skiforbundet ble også bøtelagt.

De russiske trenerne Alexander Bazajchenko og Anatoly Tchepalov (far til Julia Tchepalova) fikk ikke internasjonale sanksjoner, til tross for at begge fikk nasjonale dommer i kjølvannet av Sjiriajev-saken.

Sak mot østerrikerne
Det er dessuten klart at det vil bli reist ordinære dopingsaker mot de østerrikske langrennsløperne Roland Diethard, Johannes Eder, Juergen Pinter og Martin Tauber. Alle fire ble diskvalifisert fra OL i Torino, og er av IOC utestengt fra OL i all framtid.

- FIS vil gjøre en selvstendig vurdering av sakene til disse løperne, og dette vil skje tidlig på høsten, sier Sverre Seeberg, som sitter i FIS Council.

Blir de dømt, får de ikke konkurrere i verdenscupen kommende vinter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere