Gå til sidens hovedinnhold

Fire EM-topper flørter med VM-fiasko: Norge kan havne i dårlig selskap

Fire av de fem beste lagene fra håndball-EM i fjor risikerer å ryke ut av VM før cupspillet tar til. Kroatia, Norge og Slovenia lever svært farlig.

Bare EM-vinner Spania er sikret avansement til kvartfinalen av de fire toppene fra mesterskapet for et år siden. Der ble det norsk bronse etter seier mot Slovenia i kampen om tredjeplassen. Spania slo Kroatia i finalen.

Tyskland ble nummer fem, men er ute av VM allerede.

– Vi er i en drittposisjon. Det må vi være ærlige å si, sa Norges Sander Sagosen til NTB fredag.

Alexander Blonz spiller sammen med Franrikes Luc Abalo i Elverum.

– Vi møttes etter frokost lørdag. Det ble en kort prat, og han sa at de skulle gjøre sitt beste. Men om det blir en jevn kamp, tror jeg ikke Frankrike kommer til jobbe «rauå» av seg for å vinne, sa Blonz til NTB før kampen.

1 og 2

Dette er stillingen i de fire hovedrunden-gruppene:

1: Ungarn og Spania klare for kvartfinale. Disse lagene møtes mandag. Da vil de vite hvilke lag fra Norges gruppe som venter i første fase av cupspillet.

Norges motstander i OL-kvalifiseringen, Brasil, blir trolig nummer fem i puljen.

2: Danmark er gruppevinner uansett resultatet mot Kroatia mandag. Argentina trenger bare ett poeng mot Qatar for å følge med danskene til kvartfinalen.

Kroatene risikerer å havne på fjerdeplass i gruppen og få sin svakeste VM-plassering noen gang. Kroatia har ikke vært dårligere enn nummer seks siden 2001-mesterskapet.

3 og 4

3: Frankrike ligger best an og går garantert videre selv med et tap på opptil seks mål mot Portugal. Norge må ende på minst samme poengsum som Portugal for å få være med videre i VM.

Franskmennene kan bli slått om de taper med sju mål eller mer. Norge spiller mot Island i sin siste hovedrundekamp søndag.

4: Fire lag kan gå videre før kampene søndag: Egypt, Sverige, Russland og Slovenia. Nordmannen Glenn Solberg trener svenskene. De er sikret kvartfinale med ett poeng eller mer mot russerne.

(©NTB)

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021