RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire engelske tilhengere arrestert

(AP/Scanpix)
Portugisisk politi arresterte fire engelske fotballtilhengere natt til søndag etter at tåregass ble kastet inn i bussen til et musikkorps.

Ifølge vitner ble tåregassbeholderen kastet inn i bussen av en gruppe engelske fotballfans. Det skjedde på Rossio-plassen i Lisboa. Opprørspoliti rykket inn da korpsmedlemmer stormet ut av bussen og havnet i klammeri med britene.

- Mange løp ut av bussen mens de gned seg i øynene. Flasker fløy gjennom lufta, og det var fullstendig kaos, sa en fransk turist til nyhetsbyrået Lusa.

Engelske tilhengere hevdet senere overfor portugisisk TV at det var korpsmedlemmer som først begynte å spraye tåregass mot britene.

Tidligere lørdag grep politiet inn da berusede engelske tilhengere samme sted i den portugisiske hovedstaden prøvde å blokkere trafikken.

Kastes ikke ut
Om lag 30.000 engelske tilhengere er ventet å følge laget i EM, og UEFAs daglige leder Lars-Christer Olsson er sitert på at England kan bli diskvalifisert og kastet ut av turneringen dersom det blir betydelig tilskuertrøbbel. Men UEFA-president Lennart Johansson benektet det søndag.

- Vi er fornøyd med de tiltak Englands fotballforbund har truffet. Det virker som de har ting under kontroll, og vi klandrer ikke forbundet eller laget om enkelte tilhengere gjør noe galt, sa han til BBC radio.

- Jeg håper folk godtar at jeg er talsmann for UEFA. Jeg tror noen andre har sagt noe som ikke er riktig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere