Magnus Moan gikk ut på sisteetappen som tre under langrennsdelen av kombinertstafetten mandag ettermiddag, og hadde omtrent 20 sekunder å hente inn på lederduoen Tyskland og Østerrike. Det klarte han bare nesten, og dermed ble det bronse til Norge.

27-åringen leverte likevel en råsterk etappe og var på det nærmeste bare 4,3 sekunder bak de to lagene i tet.

Opphentingen hadde nok likevel kostet for mye krefter, og på de siste kilometerne måtte han se seg slått av østerrikske Mario Stecher og tyske Timo Edelmann.

- Fire forbanna sekunder
Dermed måtte Norge altså ta til takke med en tredjeplass. Dette var for øvrig tredje gang Norge tok VM-bronse i kombinert stafett. Det har tidligere skjedd i 2007 og 2009.

- For å være helt ærlig så sa jeg til Jan at det ikke var noe krise om vi lå litt bak. Det er enklere å jakte enn å bli jakta på. I dag er det bare fire forbanna sekunder for mye. Nå er jeg irritert på meg selv, for jeg var så nære ved å kunne stå her med et gull rundt halsen. Hadde jeg klart å komme opp i ryggen på dem, hadde vi tatt gull, sier Moan til NRK.

- Nå er jeg rett og slett bare jævlig irritert på at jeg ikke klarte å ta igjen de fire forbanna sekundene. De to andre gikk ganske rolig, men luringen Edelmann skjønte etter hvert tegningen og da kjørte de på litt mer. Mot slutten så tenkte jeg bare: «Faen». Da skjønte jeg at toget hadde gått, sier trønderen.

Gullet gikk til Østerrike og Mario Stecher, mens Edelmann og Tyskland tok sølv, etter å ha tapt spurten.

Det norske laget gikk ut 34 sekunder bak Frankrike og 21 sekunder bak Tyskland etter å ha blitt tredje beste nasjon i hopprennet. Langrennsdelen begynte det likevel meget godt.

Schmid tapte mest
Mikko Kokslien gikk en sterk førsteetappe og hentet fort inn både tyskeren og franskmannen. I mål kom nordmannen og tyske Johannes Rydzek omtrent likt, tyskeren var bare tre tideler foran.

På den andre etappen hang Håvard Klemetsen også bra med.

32-åringen måtte imidlertid slippe Eric Frenzel i en motbakke, men en sterk avslutning sørget for at han var 8,6 sekunder bak ved veksling.

På den tredje etappen blandet også Østerrike seg inn i tetkampen, ved langrennsekspert Felix Gottwald. Jan Schmid klarte dessverre ikke å henge med på kjøret til østerrikeren og tyske Björn Kircheisen og gikk i mål til veksling som nummer tre. Schmids svake etappe kostet trolig Norge sjansen til å kjempe om gullet.

Her kan du lese Nettavisens sak etter hoppingen.

Nettavisen fulgte hver etappe LIVE.

8937