*Nettavisen* Sport.

Fire har slått Deportivo før

Erik Hoftun, Ståle Stensaas, Roar Strand og Harald Martin Brattbakk var alle med da Rosenborg slo Deportivo La Coruna 1-0 på Lerkendal i 1994.

12.08.03 21:40

Karl Petter Løken ble matchvinner da trønderne slo spanjolene i den første kampen i 1. runde av UEFA-cupen. I returkampen ble overmakten for stor, og spanierne vant 4-1 etter ekstraomganger.

- Det eneste jeg husker er at vi hadde gått videre hvis Kjell Roar Kaasa hadde scoret på en kjempesjanse, sier Roar Strand.

Husker Valeron

Sammen med Brattbakk, Stensaas og Hoftun spilte han begge kampene mot Deportivo i 1994.

- Jeg husker egentlig lite fra kampen på Lerkendal. Det jeg husker er fra Spania. Og ja, det hadde nok blitt vanskelig for Deportivo om Kjell Roar hadde scoret. Ellers husker jeg noen Deportivo-spillere. Selvfølgelig Bebeto, sier Ståle Stensaas til TV 2 Nettavisen.

Han tør ikke tippe resultatet i onsdagens kamp, og er heller ikke enig i at målet og den målgivende pasningen mot Lyn i helga, kom på feil tidspunkt.

- Nei, jeg får jo bare gjøre det igjen, sier han og flirer.

- Vi slet voldsomt

Flere Deportivo-spillere husker også kampene mot Rosenborg sist.

- Vi slet fryktelig i Trondheim sist, sier midtbanespilleren Fran (nå skadet), og frykter en reprise.

- Vi er vel favoritter, men Rosenborg blir farlige, sier trener Javier Irureta etter å ha blitt oppdatert på 1994-kampene.

Playmaker Juan Carlos Valeron vet også hva som venter, og er klar i sin tale før kampen.

- Det verste som kan skje er at vi taper med to mål eller mer, mens uavgjort eller seier vil være et godt utgangspunkt, sier han.

P.S: Stabæk har også slått Deportivo La Coruna i UEFA-cupen. Det ble 1-0 hjemme på Ullevaal, men bæringene røk ut etter 0-2 i Spania i returkampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.