Gå til sidens hovedinnhold

Fire kamper uten seier, nå kommer eksperten med advarsel: - De kan ikke fortsette slik

Liverpool-supporterne roper etter forsterkninger, og får medhold hos TV2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller og Petter Myhre.

Klubben fra Merseyside er inne i en tøff periode, og står uten seier på de siste fire ligakampene.

Mer bekymringsverdig er det at Jürgen Klopps menn står med fattige ett mål på disse kampene, og nå har varsellampene begynt å lyse blant Liverpool-supporterne. Noe TV2s Premier League-ekspert, Simen Stamsø Møller, mener det foreløpig ikke er noe grunn til.

- Jeg syntes ikke Liverpool har vært så dårlig. Det handler mer om at man forventer mer fra de, fordi laget har levert nærmest perfekt fotball i to år nå, forteller Stamsø Møller til Nettavisen.

Les også: Sivert Mannsverk (18) åpner opp om spekulasjonene: - Det har vært mye

- De har mer enn nok

Liverpool har vært kjent for gnistrende angrepsspill, offensive backer og mange forskjellige målscorer de siste sesongene, men det har vært en annen realitet denne sesongen.

- De skaper faktisk nok sjanser i de fleste sjansene til å vinne dem, så det er jo uttellingen som har vært det store problemet i det siste. Det begynner også å bli en stund siden de mønsterangrepene som blåser deg av banen, som man blant annet så mot Crystal Palace. Liverpool er ikke en seiersmaskin akkurat nå.

- Man har snakket mye om forsvaret, men bør klubben gjøre endringer i angrepet?

- De har jo egentlig gjort det, men Diogo Jota er jo skadet. Etter min mening er det mer enn nok med Jota, Firmino, Salah og Mane, men før eller siden må de jo bryte opp den fronttrioen de har i de tre sistnevnte. De nærmer seg 30 år alle tre, men jeg tror de planlegger noe der, fortsetter han.

Les også: Bergersen varsler endringer på landslaget: - Tror vi vil se mye mer variasjon

Hva de planlegger er Stamsø Møller mer usikker på, men at det er spillere fra den øverste hylle ser han på som en selvfølgelighet.

- Jeg blir ikke overrasket hvis de setter inn støtet på en skikkelig klasse angrepsspiller. Om det er Jadon Sancho, Erling Braut Haaland eller Kylian Mbappé er jeg usikker på, men det er i det sjiktet de bør legge seg. Skulle jeg si en spiller de bør hente nå i januar, vil jeg trekke frem David Alaba. Han er anvendelig, og en spiller i verdensklasse.

Varsler januar-kjøp

Stamsø Møllers kollega i TV2, Petter Myhre, stiller seg bak uttalelsene om den manglende formen til Liverpool-angrepet.

- Det er liten tvil om at klubben er inne i sin svakeste periode offensivt siden 2017, så å si. Liverpool har vært ekstremt gode offensivt og scoret mye mål, så man tar det jo litt som en selvfølge at de skal fortsette med det. Man ser nå at det preger spiller gruppa, sier eksperten til Nettavisen.

- Mener du de bør foreta seg et angrepskjøp i januar?

- Nei, det syntes jeg ikke. De har Jota i bakhånd, og de tre foran der er gode spillere som vil finne tilbake til formen. Man bør heller se på de bakre rekker, og hente en spiller til midtforsvaret.

Myhre fortsetter:

- De kan ikke fortsette å gamble på at Matip holder seg skadefri. Det at de spiller med to midtbanespillere som midtstopper funker heller ikke. Både forsvaret blir dårligere, og samtidig blir midtbanen svekket. Resten av alternativene er heller ikke gode nok, så de bør absolutt hente en stopper som kan kjempe med Van Dijk og Gomez.

Firmino over toppen?

Spesielt Sadio Mané og Roberto Firmino har slitt foran mål denne sesongen, og sistnevnte har måtte tåle kritikk for sin scoringsstatistikk i flere år. Det kommer mer til syne nå som resten av angrepsrekka svikter, ifølge ekspertene.

- Jeg syntes absolutt at de vil trenge en spiss som scorer mer mål, på sikt. Det har aldri vært tydeligere enn det er nå at Firmino ikke er en målmaskin. Han spiller en viktig rolle i Klopps fotball, men det er mer og mer vanlig at spisser gjør den jobben han gjør. Så han er ikke like unik som var for noen få år siden, og er ikke på sitt beste lenger.

- Ble plassen hans i laget reddet av Jotas skade?

- Ja, han er fort en som måtte vike hvis Diogo Jota hadde blitt skadet. Klopp har nok et sterkt bånd til Firmino, og man kan jo aldri ta han på innsatsen og har en fotballhjerne bedre enn de fleste. Så det er vanskelig å finne en lik spiller, men de er ikke like avhengige av han som de var tidligere, utdyper Stamsø Møller.

Les også: Sist langrennslandslaget dro på tur ble det drama: - Nå må jeg sitte på dass på flyet

Myhre mener at forventningene er for høye til Liverpools frontrekke.

- Det kan man godt si, men igjen så har Liverpool vært veldig bortskjemt med at de har hatt en enorm effektivitet med Salah og Mane. Lista flyttes med gode prestasjoner, og nå har han, som de andre, en dårlig periode. Det er typisk at ropene etter ny spiss kommer nå, avslutter Myhre.

Neste mulighet for Salah, Firmino og Mane til å bryte rekken uten seire kommer i kveld, torsdag, mot bunnlaget Burnley 21:00.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere