Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire lag ønsker seg vuelta-lederen

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Han har tredoblet sin kontraktsverdi, sier agenten.

Chris Froome imponerte stort på mandagens tempoetappe i Vuelta a España.

Etter ti etapper i det knallharde treukersrittet leder Sky-rytteren sammenlagt, 18 sekunder foran Jakob Fuglsang (Leopard Trek).

Lagkamerat og kaptein i Sky - hvor Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Kurt Asle Arvesen står på lønningslisten - Bradley Wiggins (Sky Procycling) ble overraskende nok slått av Froome på de 47 flate kilometerne i Salamanca, og ligger nå 26 sekunder bak i sammendraget.

- Det har ikke sunket inn enda, det er fortsatt litt uvirkelig, sa Chris Froome til teamsky.com mandag og la til:

- Jeg hadde ikke forventet dette. Jeg trodde kanskje at jeg fremdeles kunne være der (med i sammendraget etter tempoen) eller å være i nærheten av Bradley, men dette var over all forventning.

Cavendish og Wiggins?
De gode resultatene i Spania gir naturligvis gode forhandlingskort for Chris Froome og hans agent Alex Carera. Med andre ord en helt annen situasjon enn før treukersrittet, ettersom Froome har vist tegn til en nedadgående formkurve de siste sesongene.

- Jeg er utrolig glad for Chris, hans karriere har forvandlet seg over natten. Han har også tredoblet sin kontraktsverdi.

- Jeg har vært agenten hans i tre år, og har alltid trodd på han i etapperittene. Men det har alltid vært noe som har hindret han i å prestere på sitt beste, sier agenten til cyclingnews.com.

Samme nettsted opplyser også at de har snakket med Team Sky siden juli, men at laget har prioritert forhandlinger med blant annet Mark Cavendish. Det er forventet at sistnevnte deler kapteinsrollen med Bradley Wiggins, og at det da kan bli lite spillerom for en rytter som Chris Froome.

- Chris vil gjerne fortsette hos Sky de neste årene, men to lag viste interesse allerede før vueltaen, og etter at han tok over ledelsen har to nye lag kontaktet meg, forteller Carera og legger til:

Sky avventer
- Hans fremtid i WorldTouren (sykkelsportens øverste nivå hvor Sky og 17 andre lag befinner seg, vår. anm.) er sikret, fordi et stort nederlandsk lag, et amerikansk lag og et ledende europeisk lag, har vist interesse. Et fransk lag vil også sikre seg underskriften hans.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det betyr at Froome - som er født i Kenya, men flyttet med sin familie til Sør-Afrika som tenåring, og i 2008 byttet til britisk statsborgerskap - kan velge og vrake i tilbud.

Team Sky-manager Dave Brailsford forteller for øvrig til cyclingnews.com at Froome ønsker å sykle for det britiske storlaget neste år, men nektet å si noe om det blir en ny kontrakt, eller når avtalen eventuelt vil være på plass.

Vuelta a España avsluttes 11. september i Madrid. Det er som kjent hviledag tirsdag, men rittet fortsetter med spektakulær etappe til Estación de Montana Manzaneda (1750 meter over havet) onsdag. Da vil nok Chris Froome vise at han takler presset - i ledertrøyen.

Sammenlagt etter ti etapper i årets vuelta:
1 Christopher Froome (Sky Procycling) 38.09,03
2 Jakob Fuglsang (Leopard Trek) +18
3 Bradley Wiggins (Sky Procycling) +26
4 Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) +31
5 Fredrik Kessiakoff (Pro Team Astana) +34
6 Maxime Monfort (Leopard Trek) +59
7 Bauke Mollema (Rabobank Cycling Team) +1,07
8 Juan Jose Cobo Acebo (Geox-TMC) +1:47
9 Janez Brajkovic (Team RadioShack) +2,04
10 Haimar Zubeldia Agirre (Team RadioShack) +2,13

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!