RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire løp - fire gull

(FOTO: Primoz Lovric/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Petter Northug er helt utilnærmelig. Onsdag ble han verdensmester igjen - og tok sitt fjerde gull på de fire siste løpene.

20-åringen fra Mosvik var suveren på den klassiske 10-kilometeren under junior-VM i Kranj. I går vant han sprinten, og nå er han opp i fire gullmedaljer totalt i junior-VM-sammenheng.

Dette er også fjerde gang på rad at supertalentet blir belønnet med gullmedalje etter et langrenn. Gullrekka startet med gull i duathlon under senior-NM på Heistadmoen lørdag 21. januar. Dagen etter fulgte han opp med NM-gull i stafett for Strindheim, etter å ha slått Tore Ruud Hofstad i spurten.

Gull nummer tre kom på tirsdagens VM-sprint i Kranj. Og onsdag gjorde han det altså igjen. Seiersmarginen til tsjekkiske Martin Jaks ble til slutt på hele 25 sekunder. Det er utklassing.

Seks på rad
Tar man med de to seirene i skandinavisk cup helga før NM, også det på seniornivå, står Petter Northug nå med seks seirer på rad.

Ikke rart juniorlandslagstrener Jon Arne Schjetne er fornøyd med eleven:

- Nå er jeg en meget glad mann. Petter gikk veldig godt på ski i dag og er i god form, konstaterer Schjetne.

Han vil imidlertid ikke være med på å spekulere i hva Petter Northug kunne ha prestert i OL, hvis han var blitt tatt ut.

- Ikke kvalifisert til OL
- Det blir hypotetisk og håpløst å si noe om. Petter var ikke kvalifisert til OL, konstaterer juniortreneren, som understreker at han er hundre prosent enig i Krister Sørgårds avgjørelse om å vrake Northug fra OL-troppen, to NM-gull til tross.

Den norske langrennstroppen har fått en perfekt start på junior-VM i Kranj med fire gull av like mange mulige. Tidligere onsdag sikret Astrid Jacobsen seg sitt andre strake VM-gull.

På dagens 10-kilometer ble Eirik Kurland Olsen nest beste nordmann på åttendeplass, 1.47 bak Northug. Glenn Elvestad ble nummer ni, neste to minutter bak. Elvestad ble for øvrig nummer fem på 15 kilometer klassisk under NM på Heistadmoen, der han blant annet slo OL-klare Eldar Rønning. Det rennet sto Petter Northug over.

Torsdag har juniorene hviledag. Da skal U23-løperne i aksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere