RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: www.sparta.no

Fire mål av Bergman

Sist oppdatert:
Spartas svenskeimport Jon Bergman scoret fire mål, gjorde to assists og gikk til topps i poengligaen etter Spartas 7-3-seier i Stavanger. - Mye flaks i dag, mener Bergman.

STAVANGER - SPARTA 3-7: - Jeg er mest overrasket. Alt jeg rørte, gikk inn. Da jeg scoret det siste, var det nesten for mye, lo Jon Bergman da han snakket med TV 2 Nettavisen etter sekspoengskampen.

26-åringen som ble hentet fra Sunne i Sverige i sommer, scoret 1-1-, 2-1- og 3-1-målene, hadde assist på 5-1, scoret selv 6-1 og hadde igjen assist på 7-1.

- De gjorde mål da jeg passet til dem også. Jeg er litt forundret. Det er ikke mange ganger man scorer fire mål. Det er første gang jeg gjør det i en viktig kamp, forteller svensken.

Slik beskriver han målene sine:

- Det første var litt tilfeldig. Petter Witnes jaget backene, fikk tak i pucken og la den foran mål til meg, som var alene med keeper.

- Det andre kom etter pasning av Kent Lindberg. Vi kom to mot én, og jeg skjøt på direkten, i nesten i tomt bur.

- Det tredje var et power play-mål. Jeg fikk pucken i slottet av Markku Takala.

- Den siste scoringen fikk jeg da Petter stod bak mål og la den inn foran. Jeg fikk bra pasninger på alle målene. De skal jo ha litt kreditt, de andre også: Petter, Kent og Markku også.

«Laget» er viktigst
Bergman er en av fire utlendinger som Sparta Warriors har hentet fra svensk ishockey før denne sesongen. Trener Sjur Robert Nilsen håper at nøkkelspilleren denne sesongen blir «laget, for å kjøre en klisje» - men erkjenner at laget er avhengig av at importer som Bergman slår til.

- Vi har hentet spillere som primært har erfaring fra Allsvenskan. Bergman har spilt mest i førstedivisjon i Sverige. Vi luktet på ham tidlig. Vi har ikke råd til å hente fra samme hylle som Stjernen og Vålerenga, men det er mange tilfeldigheter rundt hvem som slår til. Bergman har visse kvaliteter som er spennende, sier Nilsen til TV 2 Nettavisen.

Og nå leder Bergman poengligaen.

- Det er jo moro å gjøre det en stund. Men det betyr ikke så mye etter to kamper. Det er viktig å ikke legge så mye i denne kampen. Det er ny kamp på søndag, og man kan ikke tro at det går like greit da, mener Bergman.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere