Gå til sidens hovedinnhold

Fire mill. i trøstepremie

Kristian Kjøndal (21) er slått ut av EPT Monte Carlo, men får med seg 3,8 millioner kroner hjem.

En ung mann fra Larvik var blant de fire siste som kjempet om førstepremien på 14,8 millioner kroner i tidenes største pokerturnering i Europa.

Fjerdeplass
Kristian Kjøndal endte på fjerdeplass i konkurranse med verdenseliten, og fikk 3,8 millioner kroner for innsatsen.

- Jeg er jo fornøyd. Men når du setter deg ned som en av de fire siste, og så ryker som førstemann, blir du skuffet. Men jeg skal ikke klage. Jeg ringte hjem til pappa og sa at jeg hadde vunnet fire millioner. Det er jo ikke så verst, sier Kristian Kjøndal til Nettavisen.

Nordmannen overlevde superstjerner som Phil Ivey, Gus Hansen, Greg Raymer og Phil Hellmuth, og det var heller ikke på grunn av flaks og tilfeldigheter.

Imponerende tålmodighet
Kristian viste en bemerkelsesverdig tålmodighet og disiplin, og gjorde ifølge Johnny Lodden - kompis og trolig Norges mest kjente pokerspiller - flere gode kast og syn på vei til fjerdeplassen.

- Hadde det ikke vært for tålmodigheten min, hadde jeg vært slått ut for lenge siden. Det sa jeg allerede for to dager siden. Turneringer handler ikke om å ha mest sjetonger, men om å overleve. Du vinner ikke slike turneringer den første eller andre dagen, mener larvikgutten.

Til slutt satset han resten av sjetongene på hånden 8-9 da bordet viste 6-9-4. Amerikaneren Gavin Griffin synte ham umiddelbart, og viste to firere på hånden. Kjøndal fikk ingen hjelp på turn eller river, og måtte skuffet reise seg og forlate finalebordet.

- Det er bedre å ryke ut på den måten, i stedet for å bli dratt ut. Nå var det min egen feil, analyserer Kjøndal.

Et gjennombrudd
Dette blir neppe siste gang Kristian Kjøndal sitter ved et finalebord i en stor turnering. 21-åringen fikk sitt internasjonale gjennombrudd i Monte Carlo.

- Ja, det er gøy å få et navn og et gjennombrudd. Det er litt mer prestisje i dette enn å spille på nettet. Det har vært moro - jeg har lært enormt mye ved å spille i fem strake dager.

Nå skal 21-åringen først hjem til Larvik og tilbringe noen dager der, før han reiser til Nord-Amerika for å spille finalen i World Poker Tour. I begynnelsen av mai skal han spille norgesmesterskapet, og så følger WPT Paris og poker-VM.

Kjøndal har nettopp signert en stor sponsoravtale med BetOnBet, og turneringen i Monte Carlo var den første av i alt 12 turneringer som selskapet skal sende 21-åringen til. Og allerede i første forsøk ga larvikgutten sponsoren sin valuta for pengene.

- Det er deilig. Nå har jeg ikke noe press på meg de neste to årene, ler han.

USA vs. Canada
To spillere fra Nord-Amerika gjorde opp om seieren i turneringen: Marc Karam fra Canada og Gavin Griffin fra USA. Karam ble nummer fire i fjorårets EPT-finale i Monte Carlo, mens Griffin foreløpig er mest kjent for sin WSOP-seier i $3.000 Pot Limit Hold'em i 2004.

Tre timer etter at Kristian Kjøndal røk ut, ble hele turneringen avgjort. På floppen 3-2-4 endte de all in. Marc Karam hadde 7-4, mens Gavin Griffin hadde K-5. Da Griffin synte, var Karam rimelig overrasket over å se at han faktisk ledet.

Men en konge på river ga seieren til Griffin, som dermed ble 14,8 millioner kroner rikere.

EPT Monte Carlo er tidenes største pokerturnering utenfor USA. 706 spillere spyttet inn 10.000 euro hver, og bidro dermed til at premiepotten ble på hele 64 millioner kroner.

Nettavisen fulgte finalebordet direkte:

21.30: Nettavisen avslutter liveoppdateringen.

21.17: Kristian Kjøndal og Gavin Griffin ser floppen 6-9-4. Gavin byr 165.000, Kristian går all in - og amerikaneren syner umiddelbart. Griffin viser 4-4 for tress i firere, mens Kristian har 8-9 og dermed par i niere. Turnkortet er en femmer, noe som gir Kjøndal straightdrag, men femtekortet var en konge. Gavin Griffin har slått ut Kristian Kjøndal! Potten var på rundt to millioner i sjetonger. Den unge nordmannen er tydelig skuffet idet han forlater finalebordet.

Kristian Kjøndal ender på fjerdeplass i turneringen, og får med seg 3,8 millioner kroner fra Monte Carlo.

21.10: Kristian er involvert i en pott med Gavin. Nordmannen byr rundt 60.000, men Gavin høyner med 200.000 til. Kristian syner. Floppen er lav. Gavin byr 500.000! Det betyr at Kristian i praksis må bestemme seg for om han vil risikere hele turneringen på denne hånden. Og det vil han ikke: Kristian kaster seg. Den potten kostet dyrt.

21.05: Kristian vinner en fin pott mot Søren Kongsgaard, før han taper en pott mot Gavin Griffin. 21-åringen fra Larvik fremstår som veldig disiplinert og tålmodig. Han overspiller ingen hender, men venter til den rette anledningen byr seg.

21.00: Nettavisen benyttet pausen til å snakke med Johnny Lodden om Kristian Kjøndal. De to er gode venner. Lodden er regnet som en av verdens beste internettspillere. Vi spurte Lodden om hvor god Kristian egentlig er.

- Han er best! Han er en veldig god shortstackspiller. Kristian gjør veldig gode syn og veldig gode kast. Det har han vist i dag også. Jeg har en god magefølelse, sier Lodden, som sitter ringside i Monte Carlo.

20.58: Søren går all in med et åttepar, og får syn av Gavin, som har A-J. Floppen er 10-10-2. Turn er blank og river er blank - dermed dobler den unge dansken stakken sin på bekostning av Gavin Griffin. Søren var minst av de fire, men har noe en komfortabel sjetongstakk å jobbe med.

20.57: Sjetongfordelingen nå:
Marc Karam har 4.148.000
Søren Kongsgaard har 845.000
Gavin Griffin har 3.896.000
Kristian Kjøndal har 1.676.00

20.56: Middagspausen er over. Spillet er i gang igjen.

19.21: Den siste hånden før pausen byr på litt spenning. Marc Karam er involvert mot Gavin Griffin. Floppen kommer med 5-6-K, begge sjekker. Turnkortet er 9. Marc byr, men Gavin høyner med 230.000. Etter to-tre minutter bestemmer kanadiske Karam seg for å kaste hånden sin.

Det er nå middagspause fram til klokken 20.50.

19.15: Søren Kongsgaard går all in og får syn fra Marc Karam. Begge har ess og konge på hånden. Floppen kommer med tre forskjellige farger, og dermed får de to spillerne hver sin halvpart av potten.

19.12: Marc Karam går all in mot Søren Kongsgaard etter floppen. Kanadieren vinner potten, og profiterer nok en gang på sin superaggressive spillestil.

19.05: Sverre Krogh Sundbø, Nettavisens pokerspaltist og tidligere europamester i poker, tror Kristian Kjøndal har gode sjanser - selv om sjetongstakken hans ikke matcher stakkene til Marc Karam og Gavin Griffin. Krogh Sundbø tippet Kjøndal som vinner da han kommenterte EPT Monte Carlo søndag kveld.

- Jeg tror sjansene hans er suverene. Han har spilt masse mot Karam på nettet, og det har gått bra, sier Krogh Sundbø til Nettavisen.

19.02: Søren Kongsgaard fra Danmark er den yngste spilleren på bordet. Han er bare 19 år gammel. Han vant en sideturnering under EPT København i januar, og ble nylig nummer seks i Asian Poker Classic i Goa i India.

19.00: Det er cirka 20 minutter igjen til middagspausen. Da tar spillerne pause i minst 60 minutter. Det er egentlig 90 minutter, men spillerne har bedt om at den kuttes til 60 minutter.

18.52: Sjetongfordelingen nå:
Gavin Griffin har 3,9 millioner
Marc Karam har 3,85 millioner
Kristian Kjøndal har 1,7 millioner
Søren Kongsgaard har 1,3 millioner

18.51: Kristian vinner en liten pott mot Marc Karam, hans tidligere lagkamerat på Team Eurolinx.

18.46: Søren byr, Marc går all in, og får syn. Marc har A-9. Søren har 2-2. Floppen er 5-6-Q. Turn er Q. River er K. Søren dobler seg gjennom Marc Karam. Et litt merkelig syn, ettersom Søren i beste fall har 50 prosent sjanse til å vinne hånden mot to overkort og bare 20 prosent sjanse hvis motspilleren også har par.

18.44: Marc kaster, Søren byr 85.000 og både Gavin og Kristian syner. Floppen er 6-K-5, tre farger. Alle sjekker. Turn er 3. Gavin sjekker, Kristian byr 140.000. Søren kaster. Det samme gjør Gavin, og da får Kristian applaus fra de mange norske tilskuerne i Monte Carlo.

18.32: Kristian byr før flopp, og får syn av Marc. Kristian byr 170.000 etter floppen, og får syn. 7-J-9 ligger på bordet. Turnkortet er 10. Marc byr 400.000, Kristian kaster. Pokermanager Vivi Sæthren i BetOnBet, Kristians sponsor, forteller til Nettavisen at Kristian hadde essepar her.

18.29: Gavin byr før flopp, Kristian høyner, og får syn. Floppen er 9-8-A, begge sjekker. Turn er 10. Gavin sjekker, Kristian byr 80.000. Gavin syner. River er ruter-åtte. Tre ruter. Det er mulig å ha straight, hus, flush, fire like. Mange potensielle monsterhender. Gavin byr 200.000. Kristian kaster.

- Kristian hadde kanskje et svakt ess, spekulerer tidligere verdensmester Greg Raymer, som kommenterer finalen direkte på web-tv på eptlive.com.

18.21: Gavin byr 80.000. Kristian og Marc kaster. Søren høyner til 120.000 til. Gavin går all in. Søren syner. Gavin har damer, Søren har knekter! Søren har flest sjetonger, så Gavin er all in. Floppen kommer med A-A-3. Turn K. River: 3. Gavin dobler, mens Søren er kraftig svekket etter denne hånden. Han har cirka 800.000 sjetonger igjen, mens Gavin ligger på rundt fire millioner. Det er drøyt ti millioner sjetonger i spill.

18.18: Kristian har færrest sjetonger av de fire gjenværende spillerne, men ettersom blindene er 15.000 - 30.000, har han god tid. Det har i grunnen gått overraskende raskt så langt på dette finalebordet.

18.12: Søren byr 85.000. Josh og Gavin syner, Kristian i storeblind kaster. Flopp: 8-2-2. Søren byr 200.000. Josh går all in med cirka 600.000 og får syn av Søren. Dansken har 10-10. Josh har 7-7. Amerikaneren trenger en sjuer, ellers er turneringen over. Turnkortet er 8. Riverkortet er en J (knekt).

Josh Prager ender på femteplass og får 3,2 millioner kroner.

18.06: Gavin Griffin er 25 år gammel og fra Chicago i USA. Han spiller sin første turnering i Europa, men er ingen nykommer rundt pokerbordet. Han er faktisk den eneste gjenværende spilleren som har vunnet et WSOP-armbånd (VM). Griffin vant $3.000 Pot Limit Hold'em i 2004.

18.03: Kristian Kjøndal er involvert i en pott med Gavin Griffin. Vet ikke hva som skjedde før floppen. Kristian byr stort - 330.000 - etter floppen. Gavin ser på nordmannen for å finne noen tegn til svakhet, før han kaster. Kristian vinner en fin pott!

17.52: Steve Jelinek går all in med 9-9 og får syn av Marc Karam, som har J-J. Floppen er K-10-7. Turnkortet er 2. En knekt på river sender manchestermannen ut på sjetteplass. Marc Karam vinner en stor pott, og er nå klar sjetongleder.

Jelinek ender på sjetteplass, og får 2,5 millioner kroner for innsatsen.

17.45: Josh Prager byr knallhardt - 500.000 - i en pott mot Gavin Griffin, som svarer med å gå all in. Josh kaster.

17.39: Blindene er nå 15.000 - 30.000 med 3.000 i ante. Gjennomsnittet er 1,7 millioner sjetonger.

17.38: Sjetongfordelingen nå:
1. Marc Karam: 3.010.000
2. Gavin Griffin: 2.259.000
3. Kristian Kjøndal: 1.529.000
4. Josh Prager: 1.519.000
5. Søren Kongsgaard: 1.516.000
6. Steve Jelinek: 563.000

17.16: Femten minutters pause. Vi håper å komme med en ny oversikt over sjetongfordelingen snart.

17.15: Kristian Kjøndal mot Andy Black! Larvikgutten byr 70.000 før flopp, og får syn av iren. Floppen er 8-8-3. Andy sjekker, Kristian byr 110.000 og Black går all in. Kristian syner. Iren viser 7-7, mens Kristian snur to knekter! Turnkortet er en dame og riverkortet en nier.

Andy Black er slått ut, og får med seg 1,9 millioner kroner for sjuendeplassen.

17.14: Kommentarfeltet er nå åpnet i denne artikkelen. Det betyr at dere kan diskutere med hverandre, eller komme med kommentarer til dekningen vår. Reklame for pokernettsteder er som kjent ikke tillatt, og kan føre til at hele kommentarfeltet stenges.

17.09: Marc Karam vinner en stor pott fra Gavin Griffin, og nærmer seg sjetongledelsen. Blindene er forresten 12.000 - 24.000 (For de som ikke er så kjent med det begrepet, betyr det veldig enkelt forklart at en av spillerne hver hånd må sette 12.000 og at spilleren til venstre hver hånd må sette 24.000. Dette går på rundgang blant spillerne).

17.06: Kristian er involvert i en pott mot sjetongleder Gavin Griffin. Floppen kommer 2-7-6, Gavin sjekker, Kristian byr 40.000, Gavin syner. Turnkortet er 8. Begge sjekker. Riverkortet 2. Gavin vinner potten med et åtterpar. Kristian viser sekserpar.

17.05: Kristian Kjøndal spiller under kallenavnet "Kris85" på internett. Han var nominert til tittelen "årets nettspiller i Skandinavia" i fjor, men tapte for en annen nordmann - Johnny Lodden.

16.57: Andy Black vinner sin første pott for dagen, og høster applaus blant irene på tribunen.

16.51: Marc Karam vinner en stor pott fra Josh Prager etter en kraftig rehøyning etter flopp. Josh tapte rundt 300.000 på denne hånden. Karam spilte tidligere på samme profflag som Kristian Kjøndal.

16.43: Kristian er involvert i en stor pott. Etter floppen 6-3-7 byr Josh Prager 100.000 og får syn av nordmannen. Turnkortet er 4. Begge sjekker. Riverkortet er 10. Kristian sjekker. Josh byr 130.000. Kristian tenker, ser ned på kortene sine, og tenker mer. Han syner. Josh viser en tier for tierpar. Kristian kaster hånden sin, og Josh håver inn en stor pott på om lag en halv million.

16.42: Kristian Kjøndal er bare 21 år, men har spilt enormt mange pokerhender allerede - takket være internett. Selv om han er nest yngst av de gjenværende spillerne, er han av den grunn neppe mer nervøs enn de andre. Han har nettopp skrevet under en sponsoravtale som sikrer ham deltakelse i 12 store turneringer det kommende året.

16.40: Ram Vaswani er en av Storbritannias aller beste pokerspillere, og leder EPT-rankingen sammenlagt. Han vant EPT Dublin den første sesongen, og ble nummer to i EPT København i fjor. I tillegg har han flere finalebord.

16.37: Marc Karam har nå en klar andreplass i sjetongfordelingen, bak Gavin Griffin.

16.36: Ram Vaswani har nettopp gått all in med J-10 i ruter etter floppen 5-4-4 og turn 10. Marc Karam syner med K-10 og slår ut den meritterte engelskmannen. 37-åringen fra London får 1,3 millioner kroner for åttendeplassen.

16:25: Spillet er i gang

Slik er sjetongfordelingen før start:
Gavin Griffin (USA) har 2.597.000
Marc Karam (CAN) har 1.742.000
Søren Kongsgaard (DAN) har 1.612.000
Josh Prager (USA) har 1.593.000
Kristian Kjøndal (NOR( har 1.203.000
Steve Jelinek (ENG) har 758.000
Andy Black (IRL) har 683.000
Ram Vaswani (ENG) har 432.000

Kilder: www.eptlive.com, www.pokerstarsblog.nu

Reklame

Vikinglotto: I kveld kan man vinne 229 millioner