RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire nordmenn over 200 meter

(FOTO: Primoz Lovric/Scanpix)
Sist oppdatert:
39 hopp over 200 meter i Planica. Med både opp- og nedturer for de norske hopperne.

PLANICA/OSLO (TV 2 Sporten/Nettavisen): Martin Koch har tatt grep om begivenhetene i Planica. Østerrikeren var best i begge treningsomgangene torsdag. Han strakk seg til 220 og 221,5 meter, og var med det den eneste som rundet 220-metersgrensa.

Bardal beste nordmann
Totalt ble det prestert 39 hopp over 200 meter. Norske hoppere sto for åtte av dem. Anders Bardal, Tom Hilde, Sigurd Pettersen og Bjørn EInar Romøren strakk seg to ganger hver over 200.

Lengst av de norske var Anders Bardal, som kom til Planica fra sin første pallplassering i verdenscupen i Holmenkollen. Bardal landet på 217,5 i sitt første treningshopp - og har enda større ambisjoner for helga.

- Helt sjukt
- Det er helt sjukt. Man kommer skikkelig høyt i år og det er mulig å hoppe langt. Jeg har lyst til å gå over 220 meter, sier Bardal, som har en personlig rekord på 219,5 meter.

Mens Bardal fant seg fort til rette i mammuttbakken, hadde en annen norsk Anders en tung dag på jobben. Verdenscupleder Anders Jacobsen klarte bare 186 og 191,5 meter.

- Skummelt
- Det har gått greit, men ikke så veldig langt ennå. Det er første gang jeg hopper her, og det er litt skummelt å komme ut på hoppet i over hundre kilometer i timen, innrømmer Jacobsen.

Jacobsens argeste konkurrent om sammenlagtseieren i verdenscupen, polske Adam Malysz, sto over torsdagens trening.

Roar Ljøkelsøy, som er verdensmester i skiflyging to ganger på rad, fikk det heller ikke helt til den første treningsdagen.194 og 197,5 er langt unna normalt Ljøkelsøy-nivå.

Bra debut
Debutanten Johan Remen Evensen fikk til et bra hopp på 193 meter i sin Planica-debut, men klarte ikke å følge opp i den andre treningsomgangen. Da landet han på 166 meter.

I andre treningsomgang hoppet dessuten to svensker over 200 meter. Isak Grimholm landet på 207,5 meter, mens Johan Eriksson fulgte opp med 201 meter.

Torsdagens kvalifiseringsomgang i Planica er utsatt til fredag. Beslutningen ble tatt fordi de norske og russiske hopperne ikke hadde fått skiene sine. Russerne venter fortsatt, men de norske skiene altså kom til rette i grevens tid.

PS. To slovenske hoppere falt under torsdagens trening. Det så dramatisk ut, men ingen av dem skal være livstruende skadd.

Torsdagens lengder:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere