Fire nye amerikanere doptatt

Dopingavsløringene følger på rad og rekke i USA. I løpet av det siste døgnet er fire amerikanske idrettsfolk i tre idretter avgitt positiv dopingprøve.

14.01.04 20:09

Tirsdag skrev TV 2 Nettavisen om Melissa Price, som er USA-mester i slegge.

Hun testet positivt på det nye "designerdopet" THG under det amerikanske mesterskapet i fjor.

Den positive prøven er nå offentliggjort av USAs olympiske komité (USOC), melder NTB-Reuters.

Price er den fjerde amerikanske friidrettsutøver som er tatt for THG, men den første som navngis av USOC eller USADA. Hun er gift med den britiske kulestøteren Carl Myerscough som har sonet to års utelukkelse for bruk av en rekke forbudte stoffer.

Sprinter tatt

Onsdag er det klart at sprinteren Mickey Grimes blir fratatt gullet på 100 meter i de panamerikanske lekene fordi hans prøve inneholdt efedrin.

USAs antidopingbyrå (USADA) offentliggjorde samtidig at baseballtalentet Terrmel Sledge fra Montreal Expos er utestengt i to år etter å ha avgitt en prøve som inneholdt spor etter anabole steroider.

I baseball tas dopingproblematikken nå på alvor. Forrige uke ble Derrick Turnbow fra Anaheim Angels utestengt i to år for doping, nå var det altså Sledges tur.

Og om ikke det var nok, ble det onsdag opplyst at NBA-proffen Christian Laettner blir utestengt i fem kamper for å ha brutt ligaens doping- og narkotikareglement.

Hva mener du om dopingavsløringene? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag