*Nettavisen* Sport.

Fire slåss om to plasser

Sjelden har så mye stått på spill i et norsk mesterskap i hopp som i onsdagens storbakkerenn i Holmenkollen.

25.01.06 10:43

Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren og Lars Bystøl er i praksis klare for OL. Tommy Ingebrigtsen, Sigurd Pettersen, Anders Bardal og Henning Stensrud slåss om de to siste plassene.

- NM i Holmenkollen blir veldig, veldig viktig. For enkelte blir det helt avgjørende i forhold til muligheten for å komme til OL, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til TV 2 Nettavisen.

- Fortsettelse av oppturen
NM-innsatsen avgjør hvem som får hoppe verdenscup i Zakopane lørdag og søndag. Det er siste mulighet til å hoppe seg inn i OL-troppen.

Clas Brede Bråthen var selv til stede i Sapporo sist helg, der Roar Ljøkelsøy og Bjørn Einar Romøren vant hvert sitt verdenscuprenn. Anders Bardal styrket sine OL-aksjer med to sjetteplasser i neste års VM-bakke, mens Henning Stensrud viste stabil form med 8. og 11. plass. Daniel Forfang tok derimot et skritt tilbake, med 30 og 34 som plasseringer, og dropper onsdagens NM.

- Verdenscupen i Sapporo ble en fortsettelse av oppturen som startet i Kulm. En del utøvere har for alvor meldt seg på i OL-kampen, fastslår Bråthen.

Det er likevel Tommy Ingebrigtsen og Sigurd Pettersen som ligger nærmest de tre selvskrevne i OL-løypa. De har trent på Lillehammer sammen med Lars Bystøl frem mot NM – ifølge Bråthen med en positiv utvikling.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Medaljepotensial
- Tommy og Sigurd har dokumentert medaljepotensial. Med det mener jeg at de har pallplasseringer i store konkurranser som VM, OL og hoppuka. Og vi legger stor vekt på at løpere som tas med til OL, skal kunne ha kapasitet til å ta medalje, poengterer Bråthen.

- Kan du risikere å måtte vrake medaljekandidater til OL?

- Det vil jo tida frem til uttaket vise. Vi har tre som har vunnet renn i verdenscupen og flere som nå melder seg på. Det ser jeg på som en styrke, ikke som et problem.

- Hvem vinner i Holmenkollen?

- Ja, det er et interessant spørsmål. Det er hjemmebakken til Bjørn Einar, Lars liker seg i Kollen, Sigurd vant der sist og Roar er vår beste hopper. Du kan trygt si at det ligger an til et spennende renn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.