RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)

Fire toppklubber uten lisens

Sist oppdatert:
Stabæk er blant de norske toppklubbene som ikke har fått innvilget klubblisensen for 2007.

Klubblisensnemnda har utsatt behandlingen av lisenssøknadene fra Stabæk Fotball, Amazon Grimstad FK, Løv Ham Fotball samt Manglerud Star Toppfotball på grunn av for svak økonomi.

- Det er problemer relatert til økonomiområdet vi ser går igjen hos de fire klubbene. Det kreves blant annet positiv egenkapital, god likviditet, innbetalte skatter og avgifter og ingen uoppgjorte poster i andre områder innenfor idretten, bekrefter leder Jan Løkling i Klubblisensnemda ovenfor Nettavisen.

Kan rykke ned
Klubblisensnemda skal ha et nytt møte 23. november for å vurdere nytt tilsendt materiale fra de fire klubbene. Dersom ikke dette tilfredsstiller de nødvendige kravene kan klubbene risikere å måtte ta steget nedover i divisjonssystemet.

- Da kan vi nekte dem klubblisens. Det skjedde blant annet i fjor, med Asker, minner Løkling om. Årets kvinnelige sølvvinnere i cupen måtte spille årets sesong i den nest øverste divisjon på grunn av utilfredsstillende økonomi.

Stabæk har hvilepuls
I Stabæk er det riktig nok ingen grunn til bekymring, skal vi tro økonomisjef Fredrik Harto.

- Vi var litt for seine med å sende inn papirene. Stabæk Holding hadde et styremøte der de besluttet å overføre elleve millioner kroner til Stabæk Fotball. Vi ble ventende på det styremøtet, og dermed kom papirene inn én dag for seint, sier Harto til Nettavisen. Og dermed burde det i hvert fall ikke være noe i veien med fotballklubbens økonomi.

Andre krav for klubblisens gjelder områdene infrastruktur, sport, lover og regler, og administrasjon, men i følge Løkling skal ikke disse være store problemområder. Alle de øvrige lagene i Tippeligaen, Adeccoligaen og Toppserien har alle fått innvilget klubblisensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere