RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Joosep Martinson (Õhtuleht)

Firedobbelt norsk i junior-VM

Sist oppdatert:
Norge går ikke tom for langrennsjenter i verdensklasse med det første.

Ragnhild Haga gikk helt til topps da junior-VM åpnet i Otepää i Estland onsdag formiddag. Heming-jenta gikk i mål på tiden 13.50,6 og slo Kari Øyre Slind med 5,6 sekunder på femkilometeren i fristil.

Forhåndsfavoritt Heidi Weng var ytterligere 2,4 sekunder bak og endte på tredjeplass, mens Martine Ek Hagen ble nummer fire med tiden 14.02,4 minutter.

- Tror det er første gang
Elena Soboleva fra Russland var beste ikke-norske deltager, men var 6,6 sekunder bak Norges fjerde beste deltager og 18,4 bak gullvinnende Haga.

- Jeg tror ikke det er så ofte det skjer at noen vinner firedobbelt. For Norges del tror jeg at det er første gang, sier trener Roar Hjelmeset til Nettavisen.

- Det er jo morsomt. Det går ikke an å si noe annet, legger han til.

Gullvinner Haga opplever seieren som surrealistisk.

- Jeg ble veldig glad da jeg skjønte at jeg kom til å ta denne medaljen. Det føltes surrealistisk. I fjor var mitt beste resultat en niendeplass, sier Haga i en pressemelding fra arrangørene.

Men denne triumfen blir naturlig nok også forventningene til jentenes framtidige resultater skrudd i været.

Topp 10-kandidater i NM
- Hvor store talenter er disse jentene?

- Når du er topp 10 i et junior-VM, har du alle forutsetninger for å bli en god skiløper. De burde ha kjempet om topp 10-plasseringer dersom de hadde gått i norgesmesterskapet denne uka, mener Hjelmeset.

- Er du overrasket over at Haga vant?

- Ragnhild har gått bra før, og var veldig god før jul, men hun var litt uheldig som var syk i forrige uke. Men jeg hadde kanskje trodd at Heidi skulle gå litt fortere, men hun gikk også et bra løp. Det holdt bare ikke helt i dag, forklarer juniorlandslagstreneren.

Klikk her for å se fullstendig resultatliste.

Norge har vært dominerende internasjonalt i juniorklassen de siste årene, med Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Marthe Kristoffersen, Maiken Caspersen Falla og ikke minst Ingvild Flugstad Østberg, som var VM-dronningen i fjor og totalt fikk med seg sju VM-gull i juniorklassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere