Gå til sidens hovedinnhold

Firedobbelt norsk i junior-VM

Norge går ikke tom for langrennsjenter i verdensklasse med det første.

Ragnhild Haga gikk helt til topps da junior-VM åpnet i Otepää i Estland onsdag formiddag. Heming-jenta gikk i mål på tiden 13.50,6 og slo Kari Øyre Slind med 5,6 sekunder på femkilometeren i fristil.

Forhåndsfavoritt Heidi Weng var ytterligere 2,4 sekunder bak og endte på tredjeplass, mens Martine Ek Hagen ble nummer fire med tiden 14.02,4 minutter.

- Tror det er første gang
Elena Soboleva fra Russland var beste ikke-norske deltager, men var 6,6 sekunder bak Norges fjerde beste deltager og 18,4 bak gullvinnende Haga.

- Jeg tror ikke det er så ofte det skjer at noen vinner firedobbelt. For Norges del tror jeg at det er første gang, sier trener Roar Hjelmeset til Nettavisen.

- Det er jo morsomt. Det går ikke an å si noe annet, legger han til.

Gullvinner Haga opplever seieren som surrealistisk.

- Jeg ble veldig glad da jeg skjønte at jeg kom til å ta denne medaljen. Det føltes surrealistisk. I fjor var mitt beste resultat en niendeplass, sier Haga i en pressemelding fra arrangørene.

Men denne triumfen blir naturlig nok også forventningene til jentenes framtidige resultater skrudd i været.

Topp 10-kandidater i NM
- Hvor store talenter er disse jentene?

- Når du er topp 10 i et junior-VM, har du alle forutsetninger for å bli en god skiløper. De burde ha kjempet om topp 10-plasseringer dersom de hadde gått i norgesmesterskapet denne uka, mener Hjelmeset.

- Er du overrasket over at Haga vant?

- Ragnhild har gått bra før, og var veldig god før jul, men hun var litt uheldig som var syk i forrige uke. Men jeg hadde kanskje trodd at Heidi skulle gå litt fortere, men hun gikk også et bra løp. Det holdt bare ikke helt i dag, forklarer juniorlandslagstreneren.

Klikk her for å se fullstendig resultatliste.

Norge har vært dominerende internasjonalt i juniorklassen de siste årene, med Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug, Marthe Kristoffersen, Maiken Caspersen Falla og ikke minst Ingvild Flugstad Østberg, som var VM-dronningen i fjor og totalt fikk med seg sju VM-gull i juniorklassen.

Kommentarer til denne saken