Gå til sidens hovedinnhold

Firmino kritiseres av eksperter: - Du kan ikke gå 15 kamper uten å score mål

Roberto Firmino får kritikk av Jamie Redknapp og Graeme Souness.

Liverpool slo West Bromwich 2-1 søndag ettermiddag etter en ellevill avslutning på kampen. Fem minutter på overtid stanget nemlig keeper Allison inn Merseyside-klubbens vinnermål.

Den brasilianske keeperen ble naturligvis snakkisen etter kampen, men før kampstart var det en annen Liverpool-spiller det ble snakket mye om. I hvert fall i Sky Sports sitt Premier League-studio.

Roberto Firmino har slitt med å finne veien til nettmaskene denne sesongen, og tidligere Liverpool-spiller Jamie Redknapp er ikke imponert over det den brasilianske angrepsspilleren har levert denne sesongen.

Les også: Strømsgodset-treneren har aldri vært med på lignende: - Veldig krevende

- Det er ikke bra nok

Firmino scoret riktignok to mål mot Manchester United forrige uke, men før den kampen hadde han gått hele 15 kamper uten å score mål.

Det er ikke i nærheten av godt nok, mener Jamie Redknapp.

- Før kampen mot Manchester United hadde han ikke scoret på 15 kamper! Han er spissen din! Det er spissen! Det er ikke bra nok. Han spiller i en posisjon hvor han er høyt oppe i banen, med to gode kantspillere, sa en voldsomt engasjert Redknapp om Firmino, ifølge Daily Mail.

Til tross for at 29-åringen scoret to ganger mot rivalene i Manchester, var det nettopp en situasjon i den kampen som viser hvor det skorter for Firmino, mener Redknapp.

- Det var en sjanse han hadde mot Manchester United: han var kommet igjennom, man tanker «kom igjen, skyt». Harry Kane hadde skutt 100 prosent av gangene, men han prøvde å spille ballen bakover - det forteller alt om han, sa Redknapp.

Les også: Danny Murphy åpner opp om store problemer etter karrieren

- Ville vært en fiasko

Firmino får ofte skryt for å være en spiss som er god i flere faser av spillet, og flere mener han er en vital spiller for Liverpools angrepsspill. Men Redknapp mener det ikke er nok, når han ikke scorer flere mål.

- Ja, han er en ultimat lagspiller, men hvis du er nummer ni på Liverpool er du fortsatt nødt til å score mål. Du kan ikke gå 15 kamper uten å score mål, er hans tydelige mening.

Fotballekspert Graeme Souness mener Redknapp har mye rett i sin kritikk av Firmino, og at hvis brasilianeren ikke begynner å score flere mål kommer ikke kritikken til å avta.

- Hvis du bare ser på det (mål scoret) har han vært en fiasko. Man kan ikke si at han er naturlig målscorer, men han skaper så mye. Han en fin spiller, men i løpet av karrieren kommer han til å bli bedømt som en spiss som ikke scoret nok mål, sa han.

Les også: Abrahams kjæreste vekker oppsikt med Tuchel-slakt: - Det må være en vits

Kjemper om topp fire

Men selv om Firmino fikk mye kritikk av Sky Sports sine eksperter, har han likevel en stor grunn til å smile. Liverpools seier over West Bromwich betyr at Merseyside-klubbens sjanser til å klare å komme topp fire i Premier League har økt betraktelig.

Liverpool ligger nå som nummer fem på tabellen, bare ett poeng bak Chelsea og tre poeng bak Leicester.

Det har sett mørkt ut for Liverpool store deler av denne sesongen, men når bare to kamper gjenstår av Premier League-sesongen har de likevel en god mulighet å kvalifisere seg til Champions League.

På onsdag møter Klopp sine menn Burnley, før de avslutter sesongen med å møte Crystal Palace på søndag.