Verdenscupen skulle i utgangspunktet avsluttes med renn i både Canada og USA, men nå skriver Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding at samtlige renn er avlyst.

Allerede torsdag ble det klart at rennene i Canmore og Minneapolis ikke ville bli arrangert, men fredag gjør FIS det klart at det heller ikke vil bli renn i Quebec i helgen.

Avgjørelsen påvirker ikke det norske landslaget ettersom Norges Skiforbund allerede tidlig denne uken bestemte seg for å ikke sende noen utøvere eller trenere til Nord-Amerika på grunn av usikkerhet rundt virusutbruddet.

Les også: Her er sporten du fremdeles kan se på TV i helgen

Får Klæbo-slakt

Johannes Høsflot Klæbo er en av utøverne som dermed ikke reiste til Amerika denne uken - en avgjørelse han var trygg på at var korrekt.

Nå kommer den norske langrennsstjernen med kraftig kritikk mot FIS som han mener burde ha avlyst rennene for flere dager siden.

- Det er trist å se hvordan FIS holder på – og hvor lang tid det tok før de skjønte alvoret, sier Klæbo til NRK fredag.

Han antyder at FIS setter verdenscupkonkurranser foran liv og helse.

– Det er rett og slett forkastelig. En annen ting er at de setter langrennssporten i et negativt lys. Jeg er glad for at mitt eget forbund har vært sterk og klar i denne saken, og har vist vei i forhold til hva som er viktig og hva som ikke er viktig i disse dager, sier nordmannen.

Renndirektør i FIS, Pierre Mignerey, har foreløpig ikke svart på Nettavisens henvendelse angående kritikken fra Klæbo.

Les også: Premier League stoppes

Johaug og Bolsjunov til topps

Aleksandr Bolsjunov og Therese Johaug står nå igjen som sammenlagtvinnere i verdenscupen denne vinteren.

Bolsjunov vinner foran Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg, mens Johaug tok en overlegen seier over Heidi Weng på 2. plass og Natalja Neprjajeva på 3. plass.

Klæbo klarte dermed ikke forsvare sammenlagtseieren fra forrige sesong, men nordmannen kan altså glede seg over seier i sprintcupen.