Gå til sidens hovedinnhold

FIS bryter egne regler

Kvinner får ifølge FIS-president Gian Franco Kasper ikke lov å hoppe i bakker som er større enn K90. Men bare i februar bryter forbundet sine egne regler to ganger.

Mandag satte FIS-presidenten en stopper for at kvinnene skal få sette utfor i skiflygingsbakken i Vikersund. Hans brev til Vikersund-arrangørene nekter kvinner å være prøvehoppere i kontinentalcuprennet i mars, blant annet med henvisning til at kvinner kun får hoppe i maks K90-bakker.

Når FIS starter opp sin egen cup for kvinner onsdag er reglene allerede brutt. I Saalfelden skal det hoppes i en bakke med K-punkt 95 meter.

Men ifølge sjefen i FIS’ hoppkomité, Torbjørn Yggeseth, er ikke det så farlig.

Ikke så nøye
- Det er vi ikke så veldig nøye på da. Det heter seg at rennene skal gå i en normalbakke, og vi kaller dem (K95-bakkene) fremdeles normalbakker. Vi er ikke så nøye på akkurat på meteren. Vi er ikke petimetrer heller, sier Yggeseth.

- Vi kaller det for normalbakke helt opp til 100 meter, så er det storbakke med K over 100, sier FIS-sjefen til NTB.

Også i avslutningsrennet i Holmenkollen brytes FIS-reglene, skriver VG. Da er man plutselig over i en storbakke, ettersom Holmenkollen har K-punkt på 115 meter.

Dokumentasjon
Neste år er det meningen at kvinnene skal få sin egen kontinentalcup i hopp. Årets fem FIS-renn i Østerrike, Tyskland og Norge er i så måte en prøveordning.

- Det er starten på et skikkelig koordinert jenteopplegg. Dette har jeg prøvd å få til i en seks-sju år, men alle de nasjonale skiforbundene har vært veldig lunkne, deriblant Norges Skiforbund, sier Yggeseth.

- Det er først nå det er tatt et tak på en måte som vi kan være bekjent av. Vi må se hvor stor suksess denne cupen får i år, eller om det blir en skuffelse. Vi setter inn våre beste juryer og dommere. Vi har også en egen koordinator på plass og får dokumentasjon over hva som skjer hos jentene. Hvor mange det er med, hvor gode de er og så videre, sier hoppsjefen.
(NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot