Det kommer frem i dokumenter fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) i forbindelse med dopingsakene til langrennsløperne Aleksej Poltoranin, Andreas Veerpalu og Karel Tammjärv.

De var alle tre en del av dopingskandalen som rystet ski-VM i Seefeld i Østerrike forrige vinter.

FIS bekreftet i januar at de tre utøverne har blitt utestengt i fire år som følge av bloddoping, men i forbundets oppsummering av dopingsakene som Nettavisen har fått tilgang på, slår de fast at utøverne også benyttet seg av veksthormoner.

Les også: Han er Sveriges nye landslagssjef i langrenn

Poltoranin trakk tilståelse - FIS slår tilbake

Mens både Tammjärv og Veerpalu innrømmer dopingbruken, trakk Poltoranin sin tilståelse i intervju med media i etterkant av avhørene i Østerrike i fjor.

I oppsummeringen av dopingsaken skriver imidlertid FIS at det er helt tydelig at Poltoranin benyttet seg av bloddoping opptil flere ganger i forbindelse med diverse konkurranser de siste årene- blant annet i forbindelse med OL i Pyoengchang i 2018.

Poltoranin noterte seg for en 15. plass på 50-kilometeren og en 17. plass på sprinten i OL. Kasakhstaneren er nå strøket fra resultatlistene. Det gjelder også alle øvrige av hans resultater fra 9. februar 2018.

Les også: 18 av 20 PL-klubber har levert økonomiske tall. Det som kom frem bør skremme fansen

Og selv om Poltoranin nektet for å ha dopet seg til pressen, har skiløperen som tok VM-bronse på 50-kilometeren i 2013, ikke anket avgjørelsen til FIS.

Poltoranin har også unngått å i det hele tatt respondere på anklagene fra forbundet.

Ankefristen har nå gått ut og Poltoranin kan ikke konkurrere igjen før 28. februar 2023. Da vil kasakhstaneren være 35 år gammel.

Les også: OL-utsettelsen har blitt gladnyhet for juksemakerne

Avslørt av politiet

Det var en etterforskning ledet av tysk og østerriksk politi som ledet til avsløringen av dopingsakene i Seefeld.

I VM-byen ble østerrikeren Max Hauke tatt på fersken under et politirazzia da han bokstavelig talt satt med nålen i armen og bloddopet seg.

Les også: Anders Auklands treningstips i koronatiden: - Det er kjempeeffektivt (+)

Omtrent samtidig slo tysk politi til mot legen Mark Schmidt i Erfurt som viste seg å ha hjulpet en rekke utøvere i forskjellige idretter til å benytte seg av bloddoping - inkludert de nevnte langrennsløperne.