FIS-styret kom fram til denne beslutningen under et styremøte lørdag kveld. Utøvere fra Russland og Belarus har vært utestengt siden mars etter krigshandlingene i Ukraina.

Det melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Det var ventet at utestengelsen av russerne og belaruserne kom til å bli opprettholdt, selv om både IOC-president Thomas Bach og generalsekretær i FIS Michel Vion tidligere i høst åpnet for russisk og belarusisk deltakelse den kommende sesongen, noe som førte til mye kritikk.

Bach gikk imidlertid tilbake på sine uttalelser om at russerne burde få delta om de tok avstand til Russlands krig i Ukraina, og sa onsdag at sanksjonene mot Russland skal og må opprettholdes.

En rekke nasjonale FIS-representanter har den siste tiden gitt klart uttrykk for at Russland og Belarus må holdes utenfor tiden som kommer. Norges styremedlem Erik Røste er blant disse.

I Russland har det også vært ventet at utestengelsen kom til å bli opprettholdt, og tidligere langrennsløper Alexander Legkov er sterkt kritisk til at russerne holdes utenfor.

– De kan ha konkurranser uten våre utøvere, men da blir det en katastrofe, sa han til MatchTV lørdag.

De norske utøverne har hele tiden vært tydelige på at de ikke vil ha russerne på startstreken så lenge krigen i Ukraina pågår. Noen truet til og med å boikotte verdenscupen og VM om russerne skulle få delta.

Flere av de norske landslagsløperne har også vært kritiske til Bach sin vingling om russisk deltakelse den siste tiden. IOC-presidenten sine meninger har vært viktige ettersom FIS varslet de ville følge IOC sine anbefalinger.

– Jeg synes både IOC og FIS gjerne skulle vært tydeligere fra start. Det har ikke skjedd en drit med situasjonen nede i Ukraina, annet enn kanskje til det verre. Da burde det være klart at det ikke skal være noen russiske utøvere i aksjon, sa Erik Valnes til Nettavisen om temaet tidligere denne uken.