SEEFELD (Nettavisen): Nettavisen var det eneste mediet som stilte Kasper spørsmål om temaet under pressekonferansen i VM-byen Seefeld onsdag ettermiddag.

På vårt spørsmål om hva som var grunnen til at FIS-styret stemte ned forslaget fremmet av skipresident Erik Røste, la Kasper ut på en lang argumentasjonsrekke.

- FIS-styret bestemte for cirka et halvt år siden at vi ville takke ja til tilbudet fra Pattaya og familieresortet i Pattaya. Vi hadde ingen motstand mot det på den tiden. Vi hadde opprinnelig planlagt kongressen i Marrakesh i 2020, men på grunn av tekniske årsaker så måtte vi endre på det. Pattaya var kandidaten som ble akseptert, sier Kasper til Nettavisen.

- Det er kom noen bemerkninger, spesielt fra Norge, og jeg spurte vårt styret om hva de synes. Burde vi revurdere det eller ikke? Vi hadde en enkelt avstemning og resultatet ble at vi ikke burde revurdere og at vi drar til Pattaya, sier han.

Nettavisen har tidligere denne måneden vært i kontakt med FIS for å få detaljer om avstemningen rundt det norske forslaget, men ingen har ønsket å gi noen kommentarer.

Kaspers uttalelser onsdag var derfor første gang FIS fra offisielt hold uttalte seg om avgjørelsen.

- Telle antall prostituerte

Pattaya er en by i det østlige Thailand og er mest kjent for sin sexturisme. Det er ikke noe FIS kan legge særlig vekt på når de vurderer arrangørby for kongressen, mener presidenten.

- Jeg ønsker å legge til at Pattaya ikke bare er sex-turisme. Pattaya er også, så vidt jeg vet, jeg har aldri vært der, et sted for store kongresser. Jeg må helt ærlig si at hvis vi i fremtiden må telle antall prostituerte i hver by som blir valgt, så vil vi få et problem, sier han til Nettavisen.

Presidenten er klar over motstanden om valg av kongressby fra spesielt de skandinaviske landene, men står fast på at avgjørelsen er tatt.

- Jeg må akseptere det. For meg så spiller det ingen rolle. Jeg blir bare på hotellet uansett. Vi aksepterer dette og er overbevist om at strendene vil bli godt likt av alle våre deltakere som har litt tid til overs, sier han.

- Feil avgjørelse

Skipresident Erik Røste angrer ikke på at han forsøkte å få FIS til endre mening.

I en pressemelding sa Røste følgende om hvorfor Norges Skiforbund ønsket å flytte kongressen fra Pattaya.

- Selv om jeg normalt ikke er tilhenger av omkamper, synes jeg dette var en så feil avgjørelse, først og fremst på grunn av det tvilsomme renommé knyttet til sexindustri som har preget denne byen i en årrekke, at jeg ønsket det skulle tas opp igjen på nytt. Sammen med en annen styrerepresentant ba jeg derfor for noen uker siden om at denne avgjørelsen måtte diskuteres på nytt her i Åre, sa skipresident Erik Røste.

Han fikk altså ikke viljen sin - og kongressen 2020 blir arrangert i Pattaya.