RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fischer snøt nordmennene

Sist oppdatert:
Sven Fischer lurte nordmennene for en skikkelig storeslem på sprinten i Oberhof. Frode Andresen gjorde noe så sjelden som å skyte to fulle hus, men ble knust på sisterunden.

Sven Fischer skjøt feilfritt på begge skytingene, og klarte å levere sin velkjente knallsterke avslutning. Han smadret alle på sisterunden, og vant med 20 sekunder tilgode på Frode Andresen. Ut fra stående skilte det 1,8 sekunder i tyskerens favør.

Dermed ødela han en stor norsk dag i Oberhof. For Frode Andresen skjøt feilfritt for en gangs skyld, til tross for nattevåk med sin nyfødte sønn, David den siste tiden.

Det så ut til at han skulle gå mot en etterlengtet seier, da han stupte over mål sju sekunder foran Egil Gjelland. Da lå Ole Einar Bjørndalen på tredje og Stian Eckhoff på fjerde plass.

Men han kunne ikke svare på Fischers vanvittige avslutning, og måtte se seg klart slått. Raphael Poiree kilte seg inn foran Eckhoff.

- Det var greit å få denne gjennomkjøringen og disse resultatene nå. Jeg har fått trent godt hele julen. Jeg satser på å være helt på topp i februar, sa Frode Andresen etter andreplassen - og sendte samtidig en hilsen hjem:

- Jeg må få hilse til Gunn Margit Andreassen og sønnen hjemme, sa Andresen.

Berger i vinden
Lars Berger hadde sjansen til å slå Sven Fischer. Han gikk på en seint startnummer. Til tross for en strafferunde på liggende hadde han en klar sjanse til å slå tyskeren med en feilfri stående skyting. Men det ble to strefferunder der på Berger - og han gikk ut 31 sekunder bak Fischer. Han avsluttet knallsterkt og tok femteplassen.

Ole Einar Bjørndalen traff på sine åtte første skudd, men bommet på de to siste. Samtidig gikk han knallhardt i sporet, noe som ga seg utslag i stive bein mot slutten. Da det gjensto om lag kilometer før mål, falt han, men kom seg raskt på beina igjen.

BAKGRUNN:
Bjørn Dæhlie nådde opp i 46 seire i World Cup i løpet av sin karriere. Det kommer høyst sannsynlig Ole Einar Bjørndalen til å passere i løpet av sin karriere.

Allerede i dag kan han være likt med skikongen. Og søndag kan han være forbi. For Ole Einar med sine 45 seire er klar favoritt i dagens sprint i Oberhof. Vinner han den, så har han det beste utgangspunktet foran søndagens jaktstart. Og da er han mestvinnende nordmann i verdenscupen vinterstid.

Det blåser en god del i den tyske skiskytterbyen fredag, og vindforholdene er veldig varierende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere