*Nettavisen* Sport.

Fjeldstad må vente på straff

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

HamKam-spilleren Sveinung Fjeldstad risikerer å vente i opptil tre måneder på straffen etter han testet positivt på doping.

19.05.04 13:03

Fjeldstad ble dopingtatt under en kontroll 21.april i år, og testet positivt på et anabolt steroid på A-prøven. Men han må foreløpig vente på å få fastsatt straffen fra domsutvalget i Norges idrettsforbund (NIF).

- Jeg ønsker ikke å kommentere Fjeldstad-saken spesifikt, men i dopingsaker generelt er praksis at vi henter inn ulike forklaringer før saken går videre til domsutvalget, opplyser daglig leder i Anti-doping Norge Anders Solheim til TV 2 Nettavisen.

Han forteller videre at det kan ta alt fra "tre uker til tre måneder " før en endelig straff kan foreligge.

- Den normale strafferammen for en utøver som er tatt i doping er to år, og gjelder organiserte treninger og konkurranser. Skal straffen bli mildere, er det opp til påtalenemda og domsutvalget å avgjøre, sier Solheim.

Fjeldstads tilfelle er første gang en norsk toppspiller i fotball har avlagt positiv dopingprøve. Anti-doping Norge ble opprettet 3. juni 2003 av Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) og Kultur- og kirkedepartementet (KKD) som en uavhengig stiftelse. Dette for å sikre at kontroll og påtalevirksomheten for dopingsaker organiseres uavhengig av NIF og staten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.