RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjerde 2. plass for Solberg

Foto: REUTERS/Gustau Nacarino
Petter Solberg innkasserte sesongens sjuende pallplassering da han knep andreplassen foran hjemmehåpet Dani Sordo i Rally Spania.

Det er faktisk kun verdensmester Sebastien Loeb som har flere pallplasseringer enn Solberg denne sesongen. Franskmannen står bokført med hele 11 pallplasseringer på de 12 VM-rundene, og det er kun i Japan han ikke kjørte seg selv inn på pallen. Seieren i Kataluna var hans sjuende denne sesongen, og VM-tittelen var allerede i boks i god tid for runden i Katalunia.

Med andreplassen i asfaltrallyet denne helga er altså Solberg oppe i sju pallplasseringer, og fire av disse har vært på det nest øverste trinnet på seierspallen. Intet mindre enn imponerende ettersom nordmannen kjører i sitt eget private team, i motsetning til for eksempel Loeb som er bakket opp av Citroën og har den nyeste teknologien tilgjengelig.

- Utrolig fornøyd
I Rally Spania var aldri Loeb truet. Solberg som endte nærmest spolerte sine vinnersjanser allerede på den første fartsprøven fredag, hvor han tapte 20,5 sekunder til franskmannen. På de neste 15 prøvene økte forspranget kun med 14,8 sekunder, og Spydeberg-mannen endte 35,3 sekunder bak.

Under søndagens kjøring var han hardt presset av Dani Sordo, men holdt unna og knep andreplassen 5,8 sekunder foran spanjolen.

- Jeg er utrolig godt fornøyd med helga, jublet Solberg etter målgang.

Tett om tredje
Det var mer enn andreplassen på spill for den private Citroën-føreren søndag. Verdensmesteren fra 2003 kjemper også en innbitt kamp med Jari-Matti Latvala og Sordo i VM-sammendraget. Solberg har plassert seg i en gunstig posisjon foran det avsluttende rallyet i Wales. Han er kun fem poeng bak finske Latvala som ligger på tredjeplass i sammendraget, mens han har 11 poeng til gode på Sordo.

Opp til Sebastien Ogier på andreplass er det imidlertid 16 poeng, så mye skal skje om Solberg skal knipe andreplassen i VM.

Solberg har drømt å vinne et rally med privatbilen, og kanskje går den drømmen i oppfyllelse i Rally Storbritannia om tre uker. Det var i det rallyet han sikret seg VM-tittelen i 2003.

Suverene Henning
Henning Solberg fortsetter å imponere i S2000-bilen, som skal danne grunnlaget for neste års VM-biler.

Ford-føreren rattet inn til en åttendeplass i sammendraget, og soleklart best i klassen. Han var ikke mindre enn fem minutter foran nærmeste konkurrent i Spania.

- Dette er så moro at jeg kunne kjørt til i morgen, sa Henning til WRC radio. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere