*Nettavisen* Sport.

Fjerde strake seier for Hamilton

VANT: Lewis Hamilton tok over ledelsen i VM-sammendraget i Formel 1. Foto: James Moy (Pa Photos)

Overtok ledelsen i VM-sammendraget.

Lewis Hamilton styrte søndag inn til sin fjerde strake seier og overtok ledelsen i VM-sammendraget i formel 1.

Mercedes-føreren hadde beste startspor i Barcelona etter seieren i kvalifiseringen, kom seg greit av gårde i ledelse og holdt unna for lagkameraten Nico Rosberg resten av løpet.

De to Mercedes-førerne har dominert stort denne sesongen. Etter Rosbergs seier i sesongåpningen i Australia har de fire siste løpene gitt dobbeltseier med Hamilton foran Rosberg.

Søndag krysset Hamilton mål som vinner av Spanias Grand Prix bare 0,6 sekund foran lagkameraten og rivalen. Briten er oppe i 100 poeng og leder VM for første gang siden 2012.

Rosberg er bare tre poeng bak ham etter resultatrekken 1-2-2-2-2.

Tittelforsvarer Sebastian Vettel kjørte inn til en sterk fjerdeplass. Tyskeren måtte starte helt nede på 15.-plass etter at girkassen gikk i stykker under kvalifiseringen lørdag. Vettel fikk bare 10.-plass i kvalifiseringen og ble flyttet tilbake fem plasser som straff for bytte av girkasse.

Ved siden av Mercedes-duoen ble Vettel slått også av sin Red Bull-lagkamerat Daniel Ricciardo, som dermed fikk sin første pallplassering som formel 1-fører. Han kjørte i mål som nummer to i sesongåpningen i Melbourne, men ble diskvalifisert for brudd på drivstoffbegrensningene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag