Gå til sidens hovedinnhold

Fjerdeplass på Tande da Villumstad vant i Midstubakken

Daniel-André Tande tok en oppløftende fjerdeplass i sin andre konkurranse etter fallet i Planica i mars. Fredrik Villumstad vant COC-rennet i Midstubakken.

Tande landet på 100 meter og var tre poeng bak lederen Stefan Hula på en sjetteplass etter første omgang. I finalen fikk han 98 meter, og det holdt til å ende 8,2 poeng bak Villumstad.

Sistnevnte hoppet seg opp fra fjerdeplass til seier med 104,5 meter i finaleomgangen.

– Det ble to gode hopp i dag. Jeg revansjerte gårdagens ene gode hopp. Jeg er fornøyd med at jeg fortsetter den gode hoppingen fra tidligere i sommer, og det vil fortsette inn i vintersesongen. Det er flott å se Daniel tilbake i bakken smilende, sa Villumstad på hopplandslagets twitterkonto.

Den østerrikske veteranen Manuel Fettner ble nummer to med 101 meter i siste hopp. Han var 3,3 poeng bak Villumstad.

Anders Fannemel gjorde også sin første konkurransehelg i Midtstubakken etter at de to siste sesongene ble ødelagt av skader. Fannemel slo til med 104,5 meter i søndagens første svev, men ble trukket mye på grunn av en dårlig landing. Det holdt til annenplass, 0,7 bak polske Hula.

I finalen ble det 98 meter på hopperen fra Hornindal, og han falt tilbake til 7.-plass. Det ble fire nordmannen blant de ti beste. Benjamin Østvold med 101,5 meter var bare 1,3 poeng bak Hula i første omgang, men ble nummer åtte etter 95 meter i finalen.

Tande havnet på 9.-plass i lørdagens renn, som ble vunnet av Andreas Granerud Buskum. Buskum skuffet dagen derpå med 20.-plass etter hopp på 95,5 og 93 meter.

Kvinnenes renn ble vunnet av tyskeren Katharina Althaus, som var i en klasse for seg og vant med en margin på hele 54,4 poeng. Beste norske ble Frida Berger på 21.-plass.

(©NTB)