Fjerner kvaliken til Tippeligaen

Foto: Morten Holm (SCANPIX)

Nå blir det vanskeligere å spise kirsebær med de store.

06.03.10 18:11

Fra og med 2011-sesongen vil kvalifiseringsspillet til Tippeligaen være historie.

Det ble bestemt på Forbundstinget på lørdag, noe som betyr at det kun vil være to lag som rykker opp fra 1. divisjon til Tippeligaen.

Forbundsstyret ønsket i utgangspunktet at ordningen skulle bety at tre lag rykket direkte opp til det øverste seriesystemet i norsk fotball.

Men etter forslag fra Sandefjord Fotballs Roger Gulliksen, på vegne av interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball (NTF), ble vedtaket om at kun to lag rykker opp stemt frem i Forbundstinget.

«Forbundsstyret anbefaler at det legges til rette for en sportslig utvikling i eliteserien ved at sesongen forlenges ut november måned. Konsekvensene av dette blir at kvalifiseringen mellom de to divisjonene tas bort, og det blir direkte ned- og opprykk mellom de to divisjonene», var NFFs begrunnelse da forslaget ble lagt fram.

Forslaget fikk mer enn 2/3-flertall under avstemmingen, og blir dermed gjeldende fra og med 2011-sesongen.

Dagens ordning går ut på at det tredje dårligste plasserte laget i Tippeligaen må ut i kvalifiseringsspill mot tredje-, fjerde- og femteplassen i Adeccoligaen.

Ordningen førte til at Fredrikstad måtte ta den tunge veien til Adeccoligaen etter fjorårssesongen, etter 2-0-tapet for Sarpsborg i kvalifiseringen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.