RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjorårets beste kjøp

Foto: www.cafc.co.uk
Sist oppdatert:
Darren Bent (22) var trolig Premier Leagues beste kjøp i fjor, og scorer målene som gir Charlton fornyet kontrakt også i år.

Flere Premier League-klubber hadde vurdert ham, men ingen hadde vært villig til å betale de 30 millionene Ipswich skulle ha for ham.

Så åpnet Alan Curbishley lommeboka i fjor sommer. 30 millioner forsvant ut, og dermed var Darren Bent klar for Premier League. Og Charlton hadde sikret seg en spiss som er født til å score mål.

Ser man tilbake på fjorårets sesong kan det ikke sies å være annet enn et kupp. I forhold til pris mener TV 2 Nettavisen at det ikke er tvil om at han var Premier Leagues beste kjøp forrige sesong.

Suveren debutsesong
Bent scoret seks mål på åtte treningskamper forrige sommer, og scoret to mål i debuten og seriepremieren mot Sunderland. Totalt dunket han inn 18 mål i Premier League. Det holdt til 3. plass på toppscorerlista - bak Thierry Henry oh Ruud van Nistelrooy. Dermed var han også den engelskmannen som scoret flest mål i Premier League i fjor.

Han ble nummer to bak Wayne Rooney i avstemningen om årets unge spiller, og ble også tatt ut på det engelske landslaget ved flere anledninger. Han har landskamper for England helt fra U15-nivå, men ble noe overraskende vraket fra VM-troppen. Senere viste det seg at det kanskje var nettopp derfor England røk ut av VM. De manglet rett og slett spisser.

Debuterte i Sverige
Bent er et produkt av Ipswich´ ungdomsavdeling, og fikk profesjonell kontrakt med klubben i 2001, 17 år gammel. Han debuterte borte mot Helsingborg i UEFA-cupen i november samme år, og scoret sitt første mål i ligacupkampen mot Newcastle senere samme måned. Det var imidlertid først sesongen etter at han fikk fast plass i laget.

Det ble en suksess.

Bent scoret et tosifret antall mål i 2002/03-sesongen. Han fulgte opp med å bli klubbens toppscorer med 16 mål sesongen etter, og nettet 19 ganger i serien i sin siste sesong for Ipswich.

Forrige sommer, som 21-åring, forlot han så Ipswich til fordel for Charlton. Totalt ble det 56 mål på 116 kamper for Ipswich. Men de som trodde det skulle bli en tørkeperiode etter overgangen til Premier League, tok altså feil.

Bent skrev under på en ny kontrakt med klubben i sommer, og vil trolig dunke inn et tosifret antall mål i år også. Selv om Alan Curbishley har forlatt Charlton.

Stallen og terminlista for 2006-sesongen.

Kjøp og salg denne sommeren.

Treningskamper denne sommeren.

Plassering i fjor:
13. plass

TV 2 Nettavisens tips:
14. plass

Jimmy Floyd Hasselbaink er hans nye partner, og vil sikkert også gjøre en bra jobb. Klarer Iain Dowie å få utnyttet kantspillerne Jerome Thomas og Dennis Rommedahl vil Charlton kunne bli en fargeklatt offensivt i år.

Middelmådige bakover
Bakover på banen ser det mer middelmådig ut. Den sentrale midtbanen består av Matt Holland og Amdy Faye, og Darren Ambrose er et alternativ også på kanten. Defensivt ser det også kun greit ut med spillere som Luke Young, Djimi Traore, Radostin Kishishev, Hermann Hreidarsson, Gonzalo Sorondo og Talal El Karkouri, mens Thomas Myhre helt bakerst holder bra Premier League-nivå.

At Curbishley er borte og Dowie er inne som ny manager er det nesten helt umulig å spå noe om. Curbishley ble etter hvert synonymt med Charlton, og med ham var det en selvfølge at laget etter hvert aldri rykket ned. Men hva skjer når Mr. Charlton er borte? Det kan slå begge veier, men vi tror uansett at Charlton er for god til å rykke ned.

For på topp har de jo en av Englands aller beste spisser...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere