Fjorårsmesterne snøt Kristoffs lag

Foto: (SykkelNM2011)

- De kjørte fantastisk hele veien, sier Morten Hegreberg.

22.06.11 00:00

Sandnes SK forsvarte fjorårsbragden og vant tirsdag kveld norgesmesterskapet i lagtempo.

På vinnerlaget syklet Geir Inge Berg, Frode Birkeland Solberg og Johan Fredrik Ziesler. De to førstnevnte var også med på vinnerlaget i 2010.

Stavanger SK 2s lag med Roy Hegreberg, Håvard Blikra og BMC-proff Alexander Kristoff ble nummer to, 24 sekunder bak.

I følge rapportene fra arrangøren ledet Stavanger SK 2 lenge, og var faktisk ti sekunder foran Sandnes da det gjento åtte kilometer.

Ventet i to timer
- Det stemte ikke helt. De (Sandnes SK) ledet litt hele veien, for hvis ikke må de ha kjørt veldig ujvent i forhold til våre sekunderinger, presiserer Morten Hegreberg ovenfor procycling.no.

Gutta fra Sandnes SK sto distansen på 70 kilometer best og vant etter drøye 90 minutter på sykkelsetet i Grenlands-området. Kristoffs Stavanger SK 2 ventet i hele to timer før Sandnes SK tok bestetiden deres - og da var det heller ikke flere lag ute i løypen.

- Det blåste bare mindre og mindre, forteller Hegreberg da vi spør om vindforholdene og utdyper:

Trodde mest på Kristoffs lag
- På førsterunden fikk de (Stavanger med Kristoff hvor Hegreberg kjørte bak, vår.anm.) mye vind i mot en periode. Da kjørte de 10 kilometer i timen sakterere enn de gjorde samme stedet på den siste runden. Det spilte nok en rolle for det første lagene, men når det er sagt kjørte Sandnes SK veldig sterkt.

Med fire og seks ryttere (to på hvert lag) i stallen på Sparebank Vest-Ridley var nok lagmanager Morten Hegreberg fornøyd uansett utfall i duellen mellom Sandnes og Stavanger. Hvis vi legger til at Geir Inge Berg tidligere har syklet for hans kontinentallag og Alexander Kristoffs Stavanger-forbindelse - ja, da var nok dagen fullverdig for 34-åringen i følgebilen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- På forhånd satt jeg en knapp på Stavanger, men Frode (Solberg) og (Johan Fredrik) Ziesler har vist utrolig bra form den siste tiden. De kjørte fantastisk hele veien, skryter Hegreberg.

Like samkjørte
- Fjorårsvinnerne var kanskje best samkjørt?

- Det er mulig, men Kristoff, Roy og Blikra har også trent mye sammen gjennom flere år. De har nokså likt treningsgrunnlag, avslutter Morten Hegreberg - som også forteller at Sparebanken Vest-Ridley vil spare de fleste av ryttere på torsdagens individuelle tempo.

Ringerike SK ble nummer tre, der syklet Eirik Kasa Jarlseth, Stian Saugstad og Marius Andre Hafsås.

For seniorene gjenstår det to løp denne NM-uken, tempo torsdag og fellestarten søndag.

Det og resten av NM-programmet - med startlister, løypeinfo og så videre - finner du her!

Resultater, NM lagtempo (70 kilometer):
1 Sandnes SK 1.33,23
2 Stavanger SK 2 +24
3 Ringerike SK +1,10
4 Ringerike SK 2 +1,36
5 Stavanger SK 1 3,10
6 IF Frøy 1 +3,38
7 Kristiansands CK +6,15
8 Sandnes SK 2 +6,34
9 IK Hero +6,38
10 TVK +6,44

---

Det ble også syklet lagtempo i klassene kvinner senior (30 kilometer) og menn junior (50 kilometer) tirsdag kveld.

Sandefjord (Anny Hauglid Sandefjord, Helene Tveter Sandefjord og Thrude Karlsen Natholmen) vant foran Ringerike SK (Tina Andreassen, Lisa Christin Axman og Thea Thorsen) og SK Rye (Camilla Hott, Cathrine Louise Bjørkelund og Gunn Hilleren).

I klassen for menn junior vant Glåmdal SK (Sondre Holst Enger, Kristoffer Morlandstø Skjerping og Sindre Eid Hermansen) foran Stavanger SK (Tormod Hausken Jacobsen, Oscar Landa og Bjørn William Strand) og Sandnes SK (Christian Ziesler, Sondre Ekkje Kaavik og Daniel Hoelgaard Sandnes).

Fullstendig resultatliste fra alle klassene (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.