Jan Åge Fjørtoft følger tysk fotball, og spesielt Erling Braut Haaland tett, og er ofte å se i ulike utenlandske medier hvor han snakker om en målmaskinen fra Jæren.

Fredag morgen gjestet han ESPNs fotballmagasin «ESPN FC», hvor fansen kunne stille spørsmål til både han og den franske legenden Frank Leboeuf.

Der fikk Viaplay-eksperten spørsmål om klubber bør være bekymret for å hente Braut Haaland, etter at man har sett hvordan spillere som Timo Werner, Kai Havertz og Jadon Sancho har tatt overgangen fra Bundesliga til Premier League.

- Det må være et av de dummeste spørsmålene jeg har sett i mitt liv, svarte Fjørtoft på spørsmålet om Haaland-risikoen.

Og fortsatte:

- Sist jeg sjekka scoret Kai Havertz vinnermålet i Champions League for Chelsea, så jeg tror mange klubber skulle ønske de hadde en spiller som kunne levere det. Timo Werner sliter for tiden, men har en trener som har troen på han.

Les også: Full forvirring rundt Haaland etter trenerens beskjed

Klar melding

Ovenfor Nettavisen utfyller han mer, hvorfor han mener at det ikke er noen tvil om hvordan det ville gått, hvis Haaland hadde tatt turen til England.

- Det sier vel kanskje seg selv hvorfor jeg mener at det er et dumt spørsmål. Erling Braut Haaland er blant verdens beste fotballspillere, og kunne spilt for hvilket som helst lag i hvilken som helst liga, og levert varene. Han kommer til å være den desidert mest attraktive spilleren i sommer.

Les også: Veland mener det er to årsaker til at Koeman fortsatt leder Barcelona

- Han har utviklet seg gjennom kloke klubbvalg, til å bli en av verdens beste fotballspillere. Det har han klart med å ta stadig nye steg, utvikle nye områder, så hvordan han har kommet dit han er i dag er ganske enkelt å beskrive.

Haaland står med vanvittige syv mål og fire målgivende pasninger på de første fem kampene i Bundesliga denne sesongen, men er for øyeblikket ute med en muskelskade som har holdt han ute av spill de siste to kampene for Dortmund.

- Trenger tid

Han fikk også spørsmål omkring Jadon Sanchos start i Manchester United, og om han tror prislappen noen gang vil bli betalt ned på banen.

- Jeg tror ikke Jadon Sancho helt har landet i Manchester United enda, for han hadde en formdupp og småskader i Dortmund i perioder også. Southgate sa jo på pressekonferansen at det ikke er like lett for Sancho å få de målene og assistene han har fått i Bundesliga, i Premier League. Forhåpentligvis kan han lære fra Cristiano Ronaldo, og ta det neste steget i England, sa han til ESPN.

Han avskriver at man skal være bekymret for at 20-åringen kan vise seg å bli et bomkjøp i United-drakta.

- Jadon Sancho på sitt beste har et enormt potensial, og er fryktelig god til å passere spillere en mot en. Han har for vane å være litt av og på, og var det forrige sesong. Han hadde en litt treig høstsesong, så eksploderte det på våren, forteller Fjørtoft til Nettavisen.

Og fortsetter:

- Han trenger å få noen gode opplevelser nå og bygge på seg selvtillit, men det er ofte at folk glemmer at fotballspillere også er mennesker. De må også tilpasse seg nye steder og en ny hverdag, og i dette tilfelle ser det ut som unge Sancho trenger litt mer tid.

Les også: Kraftige reaksjoner etter rasisme fra skolebarn mot Rangers-spiller

- Så du er ikke redd for at man om ett år stempler Jadon Sancho som en flopp?

- Av de 100 bekymringene jeg har i livet, så er ikke at Jadon Sancho skal floppe i Manchester United en av de. De hentet en av de mest ettertraktede spillerne på markedet, og potensialet er så stort, avslutter Fjørtoft.

Neste mulighet å få se Jadon Sancho i aksjon er for Manchester United i lørdagens oppgjør på Old Trafford mot Everton.