RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjørtoft: - Jeg trekker meg aldri

Foto: Kyrre Lien/Scanpix
Sist oppdatert:
Jan Åge Fjørtoft avviser kategorisk at han vil trekke seg som manager for Lillestrøm SK.

Tirsdagens utgave av Dagbladet hevder at LSK-styret har bestemt at Jan Åge Fjørtoft skal bort fra Åråsen. «Kilder i klubben melder at avgangen ble bestemt før kampen mot Viking, og at den vil bli kunngjort en av de nærmeste dagene», skriver avisen. LSK-manageren har imidlertid ingen planer om å gi seg med det første.

- Det er helt uaktuelt, jeg trekker meg aldri, sier Fjørtoft til Nettavisen.

- Jeg forholder meg til at jeg er manager i LSK, og jeg skal gi alt for denne klubben som jeg er så glad i.

Men om han føler han har tillit i LSKs toppledelse vil han ikke ut med.

- Ja, jeg føler jeg har tillit i jobben som jeg utfører i LSK.

- Men tillit, hva er tillit? At jeg får ryggmassasje av formannen hver uke? Jeg forholder meg til den jobben jeg har, og jeg vil aldri gå opp og spørre om jeg har tillit.

- Er ikke her når jeg er pensjonist
Og dermed vil ikke Fjørtoft heller komme med noen spådom om hvor lenge han blir sittende som LSK-manager.

- Jeg ønsker å fortsette, men det eneste som er sikkert er at jeg ikke blir i denne jobben til jeg blir pensjonist, understreker den gamle måltyven.

Selv avdramatiserer Fjørtoft møtet i sportslig utvalg som ble avholdt på Åråsen tirsdag, men innrømmer at de siste dagers hendelser ble diskutert.

- Selvsagt. Men det viktige nå er at vi har et ansvar for at vi står samlet både innad og utad. Det er vår fordømte plikt.

- Men én ting er i alle fall sikkert. Det ble skrevet at jeg skulle holde en pressekonferanse og annonsere min avgang i dag, men jeg sitter fortsatt, og har ikke tenkt å gi meg.

Taus om forholdet til Nordlie
Mye er antydet, skrevet og sagt om forholdet mellom Nordlie og Fjørtoft. Akkurat det ønsker han ikke å si noe om selv.

- Jeg har tillit til alle som jobber i LSK, det betyr også at jeg har tillit til treneren. Hadde jeg ikke hatt det, hadde jeg også gitt meg. Men jeg har alltid hatt et prinsipp om ikke å kommentere hva slags forhold jeg har til treneren.

- I de siste åtte dagene har både Tom og jeg fått en tøff og røff behandling, men mandag klarte vi, sammen med resten av klubben, å holde LSK mer samlet enn på lange tider. Det er en fantastisk gjeng, og vi skal også holde dem samlet når dette roer seg ned, lover Fjørtoft.

- Nesten som Muppet Show
41-åringen har vært med i fotballen siden han var i Hødd som 17-åring. At det stormer rundt ham er han ikke uvant med, men han mener likevel at den siste tiden overgår det meste.

- Jeg føler nesten at det er blitt Muppet Show. Det eneste jeg er redd for er at jeg skal bli en av de gamle gutta på balkongen, flirer LSK-manageren.

- Trives du med det trykket som er og har vært rundt deg og LSK den siste tiden?

- Jeg trives ikke med at LSK blir fremstilt i et dårlig lys, ei heller at vi ikke klarer å beskytte spillerne – det er vår forbaskede plikt. Når det er sagt, så må vi snu dette om til noe positivt. Vi kan ta en del av støyten, men når det går ut over andre så trives jeg ikke med det

- Og du selv?

- Mine personlige tanker liker jeg ikke å dele med folk Jeg registrer at det blir mye ting og prat, men det er min og Toms fordømte plikt at vi gjør det beste ut av det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere