RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjørtofts tøffeste uke

Sist oppdatert:
Jan Åge Fjørtoft innrømmer at trippelarbeidet har vært krevende, og at han har måttet spise timer av natta.

Du så ham på TV i går kveld, på LSKs treningsfelt noen timer i forkant – og kanskje i en tett og fortrolig samtale med din klubbs beste spiller på en kafé nær deg i løpet av dagen. Jan Åge Fjørtoft er for tiden inne i en særdeles hektiske uke med jobb som programleder, trener og manager. Fjørtoft har i det hele tatt en arbeidstmengde som vil få varsellampene til arbeidstilsynet å fungere som de reneste diskolysene.

- Hvor mange timer er det i døgnet ditt, Jan Åge Fjørtoft?

- He he. Jeg har måttet spise noen timer av natta.

- Dette har vært min mest hektiske tid innenfor fotballen noensinne, innrømmer LSKs altmuligmann overfor Nettavisen.

Systematiker
Managermøter, fotballtreninger og TV-program har tatt det meste av Fjørtofts tid den siste måneden, og han har også måttet ofre en familieferie i perioden. Denne uka skal han lede to Champions League-sendinger for TV 3, han skal lede to kamper mot Brøndby, og han har sine daglige forpliktelser som manager.

- Man må huske at trenerjobben ikke kommer i stedet for, men i tillegg til managerjobben, sier Fjøra.

Likevel mener han at trenerjobben ikke har gått på bekostning av managerrollen.


- Nei, det har den ikke. Jeg er en systematisk kar, og har greid å organisere ting bra, og fått til ting underveis. Da vi var i København forrige helg, fikk jeg også tatt noen samtaler, knegger den bereiste fotballproffen lurt.

Uaktuell som trener
Det er snaut fire uker siden Fjørtoft på kort varsel ble kastet inn i rollen som LSK-trener. Og selv om han har trives godt i sin nye ekstrajobb, tilbakeviser Fjøra selv bestemt at han er aktuell for tilsvarende jobber i fremtiden.

- Det ble tatt litt vel bokstavelig det jeg sa på TV Norge. Jeg har ingen trenerambisjoner, understreker Fjørtoft, og poengterer at managerrollen er den rollen han ønsker å ha innenfor fotballen.

- Dette har vært en god periode, men er ikke sånn jeg ønsker å jobbe i fotball.

Likevel har tilbakemeldingene fra spillerne vært gode. Senest forrige uke sa Pål Strand og sa at han hadde blomstret opp under Fjørtoft, og at han følte at trenervikaren hadde brakt inn mye latter og glede på treningsfeltet. LSK-manageren gleder seg over rosen, men innrømmer at han ikke har noe imot at hans trenervikariat ser sin slutt etter søndagens bortekamp mot Brøndby.

Målet oppnådd
- Klubbens sportslige utvalg var helt klare på at de ønsket at jeg skulle ta denne jobben, men det var helt klart en stor fordel at perioden hadde en klar slutt.


- Det at jeg får god feedback er selvsagt hyggelig, men det viktigste er at klubben kunne overvintre i Royal League.

Det gjør de til gangs. Under Fjørtofts ledelse den siste måneden har klubben ennå til gode å tape i Royal League, og topper sin pulje med åtte poeng på fire kamper. Torsdag kveld får du svar på om det blir flere, når romerikingene tar imot den danske storlaget Brøndby på Åråsen.

PS. Stikk i strid med hva de fleste har trodd, Jan Åge Fjørtoft har faktisk trenererfaring fra før. - Jeg er assistenttrener for et G14-lag i Bærum hvor min sønn spiller, og har vært trener i ni år for aldersbestemte lag, sier Fjørtoft. - Forskjellen er ikke så stor mellom disse spillerne og de på LSKs a-lag. Det viktigste for en trener er å føre en god dialog, gi positive tilbakemeldinger, og gjøre ting enkelt, mener LSKs avtroppende trener, Jan Åge Fjørtoft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere