Samtlige Haugesund-spillere, sett bort fra fem mann, permitteres nå av klubben som følge av den økonomiske krisen koronaviruset fører med seg.

De fem som ikke permitteres, holder klubben i av to årsaker, forklarer daglig leder i FKH John Harald Log.

- Det er en blanding mellom solidaritetshensyn og et par spillere som vi holder litt på til vi får avklaring. Ingen er fredet, men det skjer så mye. Det er så mye endringer og info som kommer at vi tør ikke gjøre annet, sier Log til Nettavisen.

Flere av spillerne som i første omgang unngår permittering ville ikke fått dagpenger og stått på bar bake uten videre lønn i FKH.

Log tror ingen norske klubber vil utnytte situasjonen og plukke opp FKH-spillerne gratis, og håper situasjonen løser seg på sikt.

- Jeg regner med at de fleste er lojale og skjønner situasjonen. Jeg er ikke bekymret for de norske klubbene. Vi har en dialog og er i samme båt, alle mann. Men det er noen faktorer man ikke har kontroll på, så da må vi sikre produksjonsutsyret vårt, sier Log.

Hovedtrener Jostein Grindhaug har selv bedt om å bli permittert.

Etter det Nettavisen kjenner til, er det Benjamin Källmann, Ibrahima Wadji, Mikkel Desler, Kevin Martin Krygård og Alexander Ammitzbøll som ikke er permittert.

Flere eliteserieklubber har varslet permitteringer, men FK Haugesund er første klubb ut til å gjennomføre.

I Obosligaen, nivå to i Norge, har Sogndal, Øygarden og Sandnes-Ulf permittert ansatte.