*Nettavisen* Sport.

Flagget kommer tilbake

Foto: Scanpix

Norges Fotballforbund (NFF) snur, og vil utvikle en ny logo på landslagsdraktene.

23.05.08 10:46

Bråket rundt lanseringen av den nye landslagsdrakten i fotball, med spesielt fokus på at det norske flagget var fjernet, har fått konsekvenser.

Flaggdebatt
Torsdag kunne NFF melde om at man skal utvikle en ny logo, der flagget blir et bærende element.

- Vi har bestemt at vi skal jobbe med å utvikle et nytt emblem der flagget blir et bærende element, slik at vi fortsatt kan spille med flagget på brystet, sier fotballpresident Sondre Kåfjord i en pressemelding.

Kåfjord legger ikke sjul på at den negative mottakelsen det nye drageemblemet fikk av fotball-Norge var avgjørende for at NFF ombestemte seg.

- Engasjementet viser at fotballandslagene er viktige flaggbærere for det norsk folk, og når et flertall av folket ikke er fornøyd med det nye emblemet og vil ha tilbake flagget på brystet, så er det noe vi må ta på alvor, sier Kåfjord.

Ny runde
Nå skal man altså sette seg ned for å finne en skikkelig flagglogo.

- Jeg kan love at innspillene fra debatten vil bli tatt med i den videre prosessen med å skape en egen identitet for norsk landslagsfotball, avslutter fotballpresidenten.

Likevel utelukkes det ikke at den beryktede dragen får leve videre på landslagsdraktene.

- Vi utelukker ikke noe, men det vi har sagt er at vi gjerne vil at flagget skal være et bærende element i emblemet. Vi tar innover oss at prosessen ikke var god nok denne gangen, og vi skal ta oss god tid med utformingen av den nye logoen, sier Generalsekretær i NFF, Karen Espelund, til Nettavisen.

Utformingen av drageemblemet har kostet forbundet 300 000 kroner.

Espelund kan fortelle at man dropper de nye draktene i neste ukes landskamp mot Uruguay, og isteden bruker de gamle - med det norske flagget på brystet.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.