Gå til sidens hovedinnhold

- Flaks er undervurdert

Aalesund-trener Per Joar Hansen konstaterer tilfreds at lykken har snudd.

START – AALESUND 1-2:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Aalesund innledet sesongen med to poeng på seks kamper. Supporterklubben Stormen kalte treneren inn på teppet for å få noen klare svar.

LES OGSÅ:- Jeg er under kjempepress

Det kom ikke noe uttalt krav om at Per Joar Hansen skulle trekke seg, men mange på tribunene på Color Line stadion mente nok at det kanskje ville ha vært den beste løsningen.

Siterte Drillo
Åtte kamper senere står Aalesund med 15 poeng. I øyeblikket ligger de på trygg plass i Tippeligaen.

- Jeg sier som Drillo ofte brukte å si: Betydningen av flaks og uflaks er undervurdert i fotball, sier Hansen til Nettavisen.

I neste åndedrag konstaterer han at det tross alt jevner seg ut over tid – og at Aalesund nå stadig oftere opplever stang inn der det tidligere i sesongen endte med stang ut.

Skiftet formasjon
Søndagens 2-1-seier over Start på Sør Arena hadde uansett lite med flaks å gjøre. Riktig nok ble Aalesund periodevis statister i første omgang. Men så la trener Hansen om fra 4-3-3 til 4-4-2. Dermed fikk han Tor Hogne Aarøy mer involvert sentralt i banen.

En suksessoppskrift, rett og slett.

For Aalesund overtok banespillet. Og Tor Hogne Aarøy kom til sjanser. Han misbrukte den største av dem på stillingen 1-0 til Start, etter å ha rundet keeper Kenneth Høie, men kom nådeløst tilbake.

Først headet han en corner fra Jeffrey Aubynn i nettet til 1-1. Så headet han et presist innlegg fra Magnus Kihlberg inn i det samme nettet til 2-1.

Bedre lag
- Naturligvis utrolig deilig, innrømmer Aarøy etterpå – så glad og lettet at han har problemer med å finne ord.

- Det betyr veldig mye for laget at vi klarer å snu en slik kamp, poengterer han.

Per Joar Hansen kunne også fornøyd konstaterer at nykommerne Jeffrey Aubynn og Diego Silva leverte solide bidrag, selv om det var Aubynn som ga bort ballen til Fredrik Strømstad i forkant av Starts ledermål.

- Jeg kan trygt si at vi har et bedre lag nå enn da vi innledet vårsesongen, sier Hansen.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag