*Nettavisen* Sport.

Flames i fyr og flammer

Mikka Kiprusoff var nok en gang toneangivende for sitt Calgary Flames da den første kampen i Stanley Cup-finalen ble spilt natt til onsdag.

26.05.04 07:49

Han stoppet 23 skudd fra Tampa Bay Lightning, og Calgary vant 4-1. Dermed fikk de en perfekt start på finalespillet. Laget er på god vei mot sin første tittel på 15 år.

Iginla i sonen
Jerome Iginla scoret sitt 11. mål etter grunnseriens avslutning, og fikk selskap av Martin Gelinas, Stephane Yelle og Chris Simon på scoringslisten. Martin St Louis, NHLs mestscorende spiller, ødela Kiprusoffs ”shutout” med et mål i power play i tredje periode.

Hvis Flames skulle vinne finalen, blir det første gang et canadisk lag løfter det prestisjetunge trofeet siden Montreal Canadiens gjorde det i 1993. Flames har i hvert fall statistikken på sin side. I løpet av de siste 75 årene har laget som har vunnet den første kampen i finalespillet, vunnet hele 61 ganger.

- Det var godt å få en god start. Vi har selvtillit i laget nå, selv om jeg var mer nervøs enn vanlig før kampen. Dette er noe jeg har drømt om siden jeg var sju år gammel, sa Iginla etter kampen.

Må vinne
For Tampa Bay er oppgaven nå soleklar.

- Vi er nødt til å vinne. Vi vil for alt i verden ikke ligge under 2-0, sa Lightnings kaptein Dave Andreychuck.

Kamp to spilles torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.