RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele

Flandern rundt er Chavanels store drøm

Sist oppdatert:
Omega Pharma-Quick Step-rytteren skal overraske forhåndsfavorittene, slik Jacky Durand gjorde for to tiår siden.

Fabian Cancellara og Peter Sagan er de to store favorittene til søndagens Flandern rundt.

Et lite steg ned i favorittsjiktet finner vi Sylvain Chavanel, franskmannen som mot slutten av sin karriere har utviklet seg til en spesialist i de flamske brosteinsrittene.

I en alder av 33 virker Omega Pharma-Quick Step-rytteren sterkere enn noen gang og likner noe så sjeldent som en fransk vinner i Flandern rundt.

- Jeg elsker disse rittene og jeg elsker å kjøre i nord. Jeg oppdaget dem for fem år siden, i min siste sesong med Cofidis, sier Chavanel til belgiske Dernière Heure.

I sin tid i franske Cofidis vant Chavanel semiklassikerne Dwars door Vlaanderen og Brabantse Pijl, mens lagkaptein Nick Nuyens ble andremann i Flandern rundt. Det var før Chavanel ble hentet til Patrick Leveferes Quick Step.

- Da skjønte Patrick (Lefevere) hva jeg var godt for i slike ritt. Nå er jeg 33 år, men jeg begynte å kjøre disse rittene ganske sent. Det er viktig med masse erfaring i klassikerne, heldigvis er jeg god nesten overalt.

- Før fokuserte jeg nesten bare på Tour de France, men jeg angrer ikke på det, fordi jeg lærte mye som rytter der. Første gang jeg kjørte Flandern så jeg hvor stor det egentlig er. Folkehavet. Feberen! Det er skikkelig lidenskap langs hele løypa, forteller Chavanel.

Fransk joker
Fordi Quick Step-lagets store stjerne, den triple Flandern-vinneren Tom Boonen, har hatt en kronglete oppkjøring preget av skader og sykdom, ser Chavanel mer og mer ut som det belgiske lagets sterkeste kort.

Franskmannen har hatt en solid sesong så langt. Nylig var han blant de ti beste i både Milano-Sanremo og E3 Prijs Vlaanderen, og viste med sin andreplass fra 2011 at Flandern rundt kler ham ganske så godt. Som en av mange outsidere ønsker Chavanel å overraske forhåndsfavorittene Cancellara og Sagan.

- Det kommer alltid overraskelser. Man kan ikke kontrollere et Flandern rundt på samme måte som en etappe i Tour de France. Her må man kjempe helt til slutt og jeg elsker å kjempe. Krasjer du kan du miste hele sesongen eller hele karrieren. Sånn er det.

- Sagan og Cancellara er de sterkeste. Det er mange outsidere i tillegg. Vi har mange kort å spille og vil bruke det til vår fordel. Tom (Boonen) kommer også til å være der. Det er jeg sikker på.

Flandern rundt har ikke hatt en fransk vinner siden Jacky Durand i 1992. Den angrepshissige franskmannen vant etter et 217 kilometer langt brudd og er den dag i dag en favoritt blant den belgiske fansen. Ikke ulik i sin offensive kjørestil er mulighetene gode for at Chavanel følger i hjulsporet til Durand søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere