Gå til sidens hovedinnhold

- Flandern var et slag i trynet

Tyler Farrar tror seier i onsdagens Scheldeprijs vil gjøre godt for moralen i Garmin-Cervélo.

Katastrofe og skandale var noen av ordene som ble brukt om Garmin-Cervélos innsats i Flandern rundt. Laget som før sesongen ble hyllet som verdens beste klassikerlag var ikke representert i det avgjørende bruddet i De Ronde.

Jonathan Vaughters fikk gjennomgå etter at bilde og lyd ble overført fra lagbilen og den ellers så offensive amerikaneren ga klar beskjed;

- Ikke kjør!

Av den «uslåelige» trioen Tyler Farrar, Heinrich Haussler og Thor Hushovd er det utvilsomt Farrar som har vært den beste så langt, mot alle odds.

Mannen som ble nummer tretten i Flandern rundt ble bedt om å forklare det dårlige resultatet ovenfor cyclingnews.com.

- Det er flere grunner. Det ville seg ikke, noen hadde dårlige bein, noen veltet, så falt det bare fra hverandre, forteller amerikaneren.

LES OGSÅ:Hvem har spurtet best i Scheldeprijs?

- Litt flaks
Det er ikke bare i Flandern at 26-åringen har vært beste Garmin-rytter. Den raske mannen fra Wenatchee, Washington har vært bestemann i alle klassikerne han har stilt i for det amerikanske storlaget.

Fjerdeplassen i Kuurne-Brussel-Kuurne og tredjeplassene i Gent-Wevelgem og Dwars door Vlaanderen hjelper ikke i når laget ikke presterer i de store rittene. Både Milan-San Remo og Flandern rundt har vært skuffende for Thor Hushovds lag.

LES OGSÅ:Spurternes klassiker

Cyclingnews spør Farrar hvorfor han ble slått i noen av disse rittene. I Kuurne-Brussel-Kuurne tapte han en spurt mot Chris Sutton (Sky), Yauheni Hutarovitsj (FDJ) og André Greipel (Omega Pharma-Lotto). I Gent-Wevelgem var det Tom Boonen (QuickStep) og Daniele Bennati (Leopard Trek) som viste seg å være bedre enn Tyler.

- Det skjer. Noen ganger blir man slått, andre kan spurte veldig bra mens du spurter dårlig. I Kuurne var det min egen feil, jeg gikk på feil side. Det er sånn man blir slått. I tilegg var det tidlig på året, jeg var ikke i toppform, forklarer han.

- I Wevelgem var Tom rett og slett raskere, innrømmer Farrar, som regnes for å være en av verdens aller raskeste menn på to hjul.

Han forklarer at alt ikke er svart og hvitt i syklingens verden. I en såpass marginal sport som spurting er vil flaks og uflaks alltid spille en rolle.

- Noe er flaks, og noen ganger blir man slått av en bedre rytter.

Trenger en seier
Farrar tror Garmin-Cervélo trenger en seier etter all motgangen. Han innrømmer at Flandern rundt ikke var morsomt for rytterne i stjernelaget.

- En seier nå vil gjøre godt for moralen. Flandern var et slag i trynet, så vi vil tilbake på rett fot, sier han.

Første mulighet for å gi lagmoralen i Garmin et løft er Scheldeprijs på onsdag. Og mannen som vant rittet i fjor, jo, det var Tyler Farrar.

- Jeg vant i fjor, så jeg er en av favorittene. Ikke den eneste, men jeg har vunnet her før og tror jeg kan gjøre det igjen.

Mark Cavendish er på start og jakter seier. Det samme gjør Tom Boonen, Robbie McEwen, Fabian Cancellara, Theo Bos, Denis Galimzianov, og våre egne håp Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

- Jeg er frisk - og har personlig kjørt godt i klassikerne. Jeg har vært nær seiere og tror formen er bra, formaner Farrar.

Farrar er en populær mann i Flandern og hvis ikke en belgier vinner er det mange som håper amerikaneren triumferer. Garmin-Cervélo-rytteren bor nemlig i Gent, Belgia.

Kommentarer til denne saken