RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Flausen satte fart i Ivers

Sist oppdatert:
Steffen Iversen viste god, gammel form mot Djurgården.

ROSENBORG – DJURGÅRDEN 5-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Ei drøy uke etter at han gjorde seg til latter foran det hele det fotballinteresserte Norge, framstår Steffen Iversen som en bedre fotballspiller enn på lenge. Mot Djurgården klinket han like godt til med tre scoringer.

- Hovedoppgaven for en spiss er å lage mål. Når jeg har fått tre fulltreffere i samme kamp, kan jeg ikke være annet enn fornøyd, smiler Ivers, som definitivt har lagt den famøse landslagssamlingen bak seg.

- Da jeg puttet inn 1-0 like før pause skjønte jeg at det kunne gå veien. Vi brukte hvilen til å gjøre noen justeringer etter en heller svak omgang, og kom sterkt tilbake de siste 45 minuttene. 5-0 er utklassing, sier han og haster ut og bort fra Lerkendal. Det handler om å skjerme seg selv fra spørsmålene han vet vil komme, om tida etter Åge Hareide ba ham pakke bagen å reise hjem fra samling. Nok er nok for Ivers.

Imponert Hoftun
Men ingen som jobber tett innpå Iversen er i tvil om at den svært så uheldige episoden har satt fart i måljegeren.

(saken fortsetter)

- Steffen har jobbet knallhardt for å reise seg igjen og han har gjort det på en mesterlig måte. Både måten han taklet saken på da medietrykket var som verst og innsatsen han har vist på treningsfeltet den siste tida er rett og slett imponerende. Belønningen er meget solid spill, scoringer og at han er tilbake i landslagstroppen igjen. Sterkt gjort, sier sportsdirektør Erik Hoftun.

Også Erik Hamrèn er fornøyd med at spisskjempen har reist seg på rekordtid.

- Steffen har jobbet godt over lang tid og det er på langt nær overraskende at han står fram som den glimrende spilleren han er. Kanskje har litt ekstra revansjesug gjort ham godt, sier en fornøyd Rosenborg-trener, som storkoser seg etter å ha sendt Djurgården ut av UEFA-cupen og hjem til Sverige som slakt.

Svake før pause
- Jeg tok en sigar i går da Aalborg sikret seg plass i Champions Leauge, jeg tror sannelig det blir en sigar i kveld også, smiler han.

Til tross for en solid seier og avansement til første runde i UEFA-cupen, er ikke Hamrèn like fornøyd med alt som ble prestert på Lerkendal-matta.

- Vi spilte ikke særlig bra i første omgang. Kvaliteten på forsvarsspillet var langt under pari og spillerne stresset voldsomt. Det var derfor utrolig viktig at Steffen satte inn 1-0 like før pause. Vi kunne senke skuldrene og få i gang spillet. At det til slutt ble 5-0 er vel litt i overkant, men sånn er fotball. Vi produserte like mange sjanser i siste seriekamp mot Brann som i kveld uten å score ett eneste mål. Det forteller vel det meste, sier RBK-bossen, som glad elevene hans endelig fant veien til nettmaskene.

(saken fortsetter)

Sikter mot gruppespill
- Det gjør utrolig godt med en sånn kamp etter å ha en rekke oppgjør der vi har missbrukt dusinvis av målsjanser. Forhåpentligvis er dette et vendepunkt, sier Hamrèn, som er et steg nærmere høstens store mål; en plass i gruppespillet i UEFA-cupen.

- To kamper gjenstår før vi har kommet dit. Men vi skal jobbe knallhardt for å klare det og troen på at vi skal lykkes er ikke blitt mindre etter å ha banket svenskene, smiler han.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere