RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Flaut og sjokkerende»

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Alex Rasmussen frykter for karrieren etter surr med meldeplikten.

Onsdag fikk Alex Rasmussen beskjed fra sportsdirektør Brian Holm om at han var ferdig i HTC-Highroad. Han måtte altså pakke bagen og forlate Tour of Britain som han deltar i denne uken.

Årsaken var at 27-åringen ikke var på avtalt sted, da dopingkontrollørene dukket opp i Spania den 28. april i år.

Hendelsen utløste rytterens tredje brudd på meldeplikten i løpet av de siste 18 månedene. Noe som innebar et brudd mot HTC-Highroads interne retningslinjer, og som satte en stopper for VM-deltakelsen.

- Jeg er ytterst flau og sjokkert over dette. Det er jo på grunn av min egen dumhet, og det gjør det jo bare mer pinlig, forteller Rasmussen til feltet.dk.

Ble testet - fikk anmerkning
Det danske VM-håpet gikk faktisk rundt og trodde at han kunne hadde pådratt seg ett brudd mot meldeplikten.

Slik forklarer han hvordan han havnet i unåde hos de nasjonale og internasjonale antidopingmyndighetene.

- Den ene advarselen stammer fra seksdagersrittet i Berlin. Jeg hadde fylt ut skjema, men trykket ikke på knappen for innsendelse. Det forklarte jeg også til antidoping Danmark, og jeg trodde derfor at den ble godkjent, forklarer han.

Det ble den ikke. Noe Rasmussen finner ergerlig ettersom UCI (det internasjonale sykkelforbundet) visste hvor han oppholdt seg, og faktisk testet ham i forbindelse med rittet.

- Sendte inn skjema for sent
I oktober måned i fjor pådro han seg sin andre anmerkning, etter at han glemte å fylle ut kvartalsrapporten innenfor tidsfristen.

Rytterne benytter seg av ADAMS-programmet der de mater inn informasjon om hvor de befinner seg til enhver tid. Intensjonen er at rytterne i prinsippet skal være tilgjengelige for testing hver dag gjennom hele året, og da må kontrollørene vite hvor de oppholder seg til enhver tid.

- Den andre fikk jeg fordi jeg sendte inn oversikten for tredje kvartal for sent. Den hadde jeg fått med meg. Den siste fikk jeg UCI som var ute for å teste meg mens jeg var i min søsters konfirmasjon i april.

Belastet etternavn
Rasmussen lider nå samme skjebne som navnebror Michael Rasmussen. Den danske kyllingen ble suspendert fra landslagets aktiviteter for gjentatte brudd på meldeplikten foran 2007-versjonen av Tour de France.

Alex Rasmussen frykter selvsagt for hva denne episoden vil ha å si for hans framtid som sykkelrytter.

- Jeg frykter å bli sammenlignet med den forrige Rasmussen-saken. Etternavnet og advarslene er likhetstrekk, så jeg frykter at det blir gjort et stort nummer ut av dette. Problemet er at det kun er folk som er innenfor sykkelsporten som ser forskjellen på de to sakene. Vanlige mennesker vil tro at dette dreier seg om det samme som Michael Rasmussen var involvert i.

- Jeg håper virkelig ikke at dette vil koste meg karrieren min, legger han til.

- Han har dummet seg ut
Den flerfoldige verdensmesteren på bane har mottatt både støtte og en slags sympati i Danmark siden nyheten sprakk torsdag morgen.

De fleste tegner et bilde av et skikkelig surrehue som virkelig har dummet seg ut i sakens anledning.

- Han har nettopp blitt fiket til med en våt søndagsavis. Han har dummet seg ut og må ta sin straff, sier Brian Holm til ekstrabladet.dk.

- Jeg er sjokkert. Det er en utrolig trist nyhet å våkne opp til. Det er skikkelig ergerlig for Alex at han ikke har tatt dopingkontrollene mer seriøst, forteller landslagskompis Michael Mørkøv til sporten.dk.

PS! Syklister som bryter meldeplikten tre ganger innenfor en periode på 18 måneder, kan i verste fall ryke på en to måneders utestengelse fra sykkelsporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere