STOCKHOLM (Nettavisen): Norge og Latvia er de eneste lagene i VM som foreløpig har pådratt seg utestengelser. Norge har ikke bare fått én, men tre.

Etter at Russlands Ilja Kovaltsjuk gikk bananas i kampen mot Finland, regnet de fleste med at det ville endre seg.

I løpet av minutter hadde NHL-proffen crosschecket Teemu Laakso i ansiktet, slått kølla ut av hendene hans, slått med sin egen kølle mot Sami Lepistö på den finske benken, før han rundet av showet med å slå Janne Pesonen i bakken rett før slutt.

Lørdag ble det likevel klart at russeren slipper å stå over kamper. Nettavisen konfronterte landslagssjef Roy Johansen med dette lørdag formiddag.

- Fleiper du, eller?

- Nei.

- Da har jeg hatt rett hele tiden, da. Det er alt jeg har å si om det.

Se det siste slaget Kovaltsjuk delte ut her (ekstern lenke)

Johansen reagerer på at det kan sitte en canadisk sjef i disiplinærkomiteen og utestenge to nordmenn før Norge skal spille mot nettopp Canada.

Akkurat det skjedde med Ole Kristian Tollefsen og Marius Holtet.

- Hadde vi snudd på situasjonen, og en nordmann hadde utestengt to canadiere før kampen mot Norge, så tror jeg ikke det hadde blitt akseptert av Canada.

- Dette kommer vi til å være forbannet for lenge etter VM er ferdig.

Også Stavanger Oiler-trener Petter Thoresen reagerer kraftig på at Kovaltsjuk slipper unna.

- Dette er beviset på hvordan man behandler de store nasjonene i forhold til de små. Det lukter møkk. Feighet, skriver han på Twitter.

Også TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik reagerer.

- Det er ingen bombe, men pinlig håndtering av IIHF (International Ice Hockey Federation, red.anm.).

Lørdag må Ole Kristian Tollefsen stå over for andre gang under VM. Marius Holtet har også sonet karantene tidligere i mesterskapet.