Gå til sidens hovedinnhold

Fleipet om Høgmo

Først stengte han garderoben i 40 minutter. Etterpå kom Tom Nordlie ut og var ikke i nærheten av å bortforklare nederlaget mot Brann.

BRANN STADION (TV 2 Nettavisen): BRANN - START 1-0: Brann rundspilte Start store deler av kampen - og gullkandidatene fra sørlandet var heldige som slapp med 0-1 i bagasjen.

Etter kampen ville et fulltallig pressekorps høre Tom Nordlies forklaring på nederlaget. Først etter 40 minutters ventetid kom Nordlie ut av Start-garderoben - uten å være i nærheten av å bortforklare tapet som satte et hinder i 100-års jubilantens drøm om gull.

- Dette var rett og slett ræva dårlig, sier Nordlie til TV 2 Nettavisen.

Bortforklarte ikke tapet
Og fortsetter med klar adresse til Rosenborgs trener Per Mathias Høgmo - som kamp etter kamp har skrytt massivt av trønderne til tross for nederlag med utklassing-sifre de siste ukene:

- Jeg har ikke sansen for Høgmo-varianten, der han forsøker å bortforklare hvert nederlag. I Start sier vi det som det er. Og i dag var det kollektiv svikt over hele linjen. Jeg sa det samme etter tapet mot Rosenborg og tapet mot Odd. Det er ikke noe poeng i å skryte når spillerne ikke fortjener det.

Overfor TV 2 Nettavisen presiserte Nordlie tirsdag at han ikke hadde intensjoner om å gjøre narr av Høgmo med sine uttalelser etter gårsdagens kamp.

- Jeg har stor respekt for Høgmo. Poenget mitt var bare å være ærlig, og si rett ut at vi spilte for dårlig, presiserer Nordlie.

Han avviser at han kjeftet på spillerne i garderoben etter kampslutt. Den fargerrike Start-treneren ville bare finne årsaken til at Start kunne bli så til de grader rundspilt av et Brann-mannskap uten store ting å spille for.

- Jeg ville finne årsaken til at vi presterte så dårlig som vi gjorde. Aldri har vi tapt to kamper på rad tidligere. Jeg har kloke spillere i spillergruppen og jeg ville høre deres forklaringer på hvorfor det gikk som det gikk mot Brann, forteller Nordlie.

- Kjeftet ikke
- Kjeftet du på spillerne?

- Du stod vel utenfor garderoben mens vi satt der inne? Hørte du at jeg kjeftet, kanskje? Jeg oppførte meg rolig og vil bare at spillerne mine skal lære av feilene sine slik at vi unngår å gjøre feil igjen. Jeg ga beskjed at de måtte gå i seg selv og finne forklaringene selv på hvorfor det gikk som det gikk til morgendagens trening, svarer en bestemt Nordlie.

Starts landslagsback Marius Johnsen mener både han og lagkameratene fortjente noen saftige gloser av den mektige treneren.

- Stemningen var svært laber etter kampen. Før kampen var vi heltente og trodde på seier. Men alt sviktet. Nordlie var bestemt, men kjeftet ikke. Men personlig mener jeg han burde kjeftet, slår venstrebacken fast overfor TV 2 Nettavisen.

Forsvarskollega Bård Borgersen er helt enig.

- Vi var alle svært frustrerte i garderoben. Nordlie ga klar beskjed om at vi selv må gå i oss selv og lære av slike kamper som denne. Det skal ikke gjenta seg, sier stopperen.

- Med i gullkampen
- Er Start ute av gullkampen?

- Nei. Vi har matchball mot Vålerenga i neste kamp. Vinner vi den, kan mye være avgjort, mener Borgersen.

Tom Nordlie vil imidlertid ikke snakke om gull.

- Jeg har aldri snakket om gull denne sesongen. Det er det pressen og alle andre som har gjort. Men selvsagt vil jeg ende høyest mulig. Alle snakker om hvor bra det er å komme til Royal League, men det tenker vi ikke på i Start. Å bli nummer fire i OL er vel det verste som kan skje en idrettsutøver. Det samme gjelder for oss i Start, slår han fast.

Den frittalende treneren lover et helt annet Start-mannskap i superkampen mot Vålerenga foran et utsolgt Kristiansand Stadion førstkommende helg.

Traumatisk dårlig
- Vi har vært svært gode på hjemmebane denne sesongen. Og vi er vel så gode som Vålerenga. Tirsdag skal vi få den traumatiske Brann-kampen ut av hodet og beina. Onsdag, torsdag, fredag og lørdag skal vi kun tenke VIF. Vi gleder oss, konstaterer han.

- Men resultatet mot Brann gleder vel Kjetil Rekdal?

- Rekdal gliser nok rått i tenna nå han. Men i helgen får vi se om han gliser like mye, sier Nordlie.

Brann valset over et usedvanlig tafatt Start-lag mandag kveld. Robbie Winters scoret kampens eneste mål etter 53 minutters spill, etter en fremragende målgivende heading av kampens gigant Paul Scharner.

Start var heldige som slapp med flere baklengs foran Branns entusiastiske hjemmepublikum.

Superfornøyd Mjelde
Mons Ivar Mjelde var et eneste stort glis etter Branns praktkamp.

- Dette viser hvor mye som bor i dette laget. Spillere som Dylan MacAllister kommer inn og gjør en kjempejobb. Nå er Royal League innen rekkevidde, nærmest stråler Mjelde overfor TV 2 Nettavisen.

Og banens gigant - østerrikeren Paul Scharner - sier han bare følgende:

- Han er allerede en internasjonal midtstopper, som gir oss en usedvanlig trygghet i de bakre rekker. Det er bare å ta av seg hatten for Paul i dag.

Start ligger etter nederlaget mot Brann fremdeles på 2. plass på tabellen med 41 poeng. Avstanden opp til serieleder Vålerenga er tre poeng. Brann er nummer seks med 32 poeng.

HTML EMBED
Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer