Gå til sidens hovedinnhold

- Flere av hopperne tok til tårene

Norge fratatt sølvmedaljen i laghopp.

VAL DI FIEMME/ OSLO (Nettavisen): Norge endte først på andreplass i laghoppkonkurransen, blant annet etter to kjempehopp av Anders Bardal.

Nå har Norge mistet denne sølvmedaljen og blitt dyttet ned to plasser til fjerdeplass.

Grunnen skal være poengrot knyttet til Anders Bardals hopp.

Regnefeil
Hopperen skal nemlig ha fått flere poeng enn han skulle, da han ikke startet fra den avsatsen arrangøren regnet ut ifra.

Norges landslagstrener Alexander Stöckl ba juryen sette ned bommen til avsats 20 på grunn av de gode forholdene, men dette fikk ikke arrangøren med seg. Derfor hoppet Bardal fra avsats 22, ifølge NRK.

Denne feilen ga Bardal og Norge 6.9 poeng for mye.

- I første omgang så var det noen på trenertribunen som hadde en følelse av at Bardal og Morgenstern kom fra forskjellige avsatser, når de egentlig skulle ha kommet fra den samme. Da forsto vi at noe var galt. Vi trodde at feilen var fikset i andre omgang, men det ble den altså ikke, sier rennleder Walter Hofer til Nettavisen.

- Ikke opplevd lignende
Dette betyr at Østerrike vinner foran Tyskland. Polen tar bronsemedaljen foran Norge på fjerdeplass.

- Jeg har aldri opplevd lignende siden jeg startet i denne jobben. Det er veldig beklagelig, forteller Hofer, som har vært i jobben siden 1992.

Kort tid etter at lagkonkurransen var over, var landslagstreneren Alexander Stöckl i møte med juryen.

- Jeg møtte juryen og fikk se TV-bildene og ja, det stemte at han kom fra gate 22. De skulle ha reagert tidligere på dette. Det er veldig skuffende, sier Stöckl til Nettavisen.

- På gråten
- Det ble fjerdeplass. Det er forbannet stusslig. Det er en fadese, sa Bråthen til NRK da han bekreftet juryavgjørelsen.

Bråthen sier til Nettavisen at hoppgutta tar avgjørelsen tungt.

- Gutta er lei seg. De er nesten på gråten. Men det er mennesker som har gjort denne feilen, det er noe alle kan gjøre. Jeg føler faktisk med dem. Men jeg føler mer med utøverne. De tar dette veldig tungt.

Slik beskriver Anders Jacobsen og Andreas Stjernen stemningen på bakrommet:

- Det her er ikke sånn det skulle ha vært. Vi opplevde sinne, skuffelse og frustrasjon på rommet. Alle reagerte forskjellig. Flere av hopperne tok til tårene. Anders Bardal klarte ikke møte til intervju, sier Jacobsen.

- Hva faen er det som skjer? Jeg trodde ikke på det. Det er først nå i ettertid at jeg forstår hva som har skjedd. Nå føles det helt tomt. Det gikk fra å være kjempeartig til at vi står uten noen ting, sier Stjernen.

God Bardal
Før kveldens siste hopp lå Norges hoppere på førsteplass i Val di Fiemme. Nordmennene ble dyttet ned fra det øverste trinnet da Østerrikes Gregor Schlierenzauer holdt hodet kaldt.

Av Norges hoppere var det spesielt Anders Bardal som overbevisende, til tross for poengrotet.

Bardal hoppet som Norges tredjemann, og med 128,5 meter fikk han svært mye ut av førstesvevet i noe vanskelige vindforhold.

Verdensmesteren fra liten bakke økte også med en halvmeter i annethoppet sitt. Den minst rutinerte på Norges lag, Andreas Stjernen, gjorde sakene sine bra med hopp på 125,5 og 125 meter.

- Kjipt
Verre var det med Tom Hilde. Asker-hopperen skuffet noe med 122 og 118 meter. Han har slitt med en skade i foten de siste dagene, men hevdet den er leget nå.

– Selvfølgelig er jeg skuffet. Beinet er helt fint, så jeg kan ikke skylde på det, sa en ordknapp og betuttet Hilde til NRK.

- Det er kjipt å vite at jeg ikke gjør jobben min, men så må jeg være stor nok idrettsmann til å glede meg over med at de andre vinner sølv for meg i dag. For vi vinner sølvet. Men det er ene og alene min skyld at vi ikke står på toppen i dag, fortsatte Hilde.

Lurte fallgrensen
Der Hilde skuffet, presterte Anders Bardal. Hans hopp sendte Norge forbi Tyskland i begge omgangene. Østerrikes Thomas Morgenstern svarte Bardal i finaleomgangen og landet på 129,5 meter.

Morgenstern så ut til å pådra seg en kneskade i landingen, men tok seg over fallgrensen uten problemer. Med 16,2 poeng ledelse før den siste gruppen hadde Gregor Schlierenzauer ingen vanskeligheter med å sikre gull til østerrikerne.

Norges ankermann Anders Jacobsen landet på 125,5 i førstehoppet og økte med seks meter sitt annet svev. Det var før poengkaoset nok til at Norge beholdt ledelsen etter én omgang, og tilsynelatende sikret sølvet til slutt. (©NTB/Nettavisen)

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken