RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere endringer i bobbanen

Whistler (NTB-AFP): Treningen i firerbob ble avbrutt mandag slik at flere endringer kan gjøres i den beryktede OL-banen.

Flere førere har fått problemer på vei ut av den 11. svingen, og en talsmann for Det internasjonale bob- og skeletonforbundet (FIBT) sa at ytterligere endringer vil bli gjort for å bedre sikkerheten.

- Etter innspill fra flere lagledere jobber vi med formen på 11. sving for å gjøre det lettere å komme høyt nok til å komme ut av svingen slik at det er mulig å ta seg gjennom de to neste svingene også, sa Don Krone.

Banen er allerede endret flere ganger siden akeren Nodar Kumaritashvili omkom under trening på lekenes åpningsdag. Det har vært en rekke uhell i banen både under trening og i konkurranse, men ingen andre er alvorlig skadd.

Mandagens trening ble stoppet etter at flere firerbober veltet. Blant dem var boben til latviske Janis Minins. Han var tilbake i trening selv om han for halvannen uke siden ble blindtarmoperert.

- Legen sa at jeg ikke burde fly den første uken etter operasjonen, men han nedla ikke noe forbud mot å kjøre bob, fleipet Minins da han vendte tilbake til trening i Whistler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere