BRIGHTON/ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norges første kamp i sommerens EM-sluttspill nærmer seg med stormskritt.

Ada Hegerberg & Co starter ballet mot Nord-Irland torsdag, før både England og Østerrike venter i de resterende gruppespillskampene.

En som ventet i spenning på klarsignal om deltakelse for Norge var Karina Sævik.

Avaldsnes-stjernen har hatt en tøff sesong på øverste nivå i Norge. Laget ligger nest sist i Toppserien med kun to seire. Det har gjort at angrepsspilleren var redd for å miste landslagsplassen like før mesterskapet.

– Jeg var usikker, og følte meg på ingen måte «bankers» i en tropp. Det var derfor befriende å se navnet mitt på listen, forteller 25-åringen til Nettavisen.

Les også: EM fotball 2022 kvinner: Program, TV-tider og favoritter

– Går mest utover ham

Debutsesongen for John Arne Riise har vært vanskelig, med store tap mot blant annet Vålerenga, Rosenborg og Brann. Både media og andre rundt har gitt prestasjonene mye omtale, og flere har reagert på ordlyden som har blitt brukt.

Sævik forteller at lagvenninnene har lagt merke til det samme:

– Det er vel mest han det går utover, og ikke oss som lag. Han har sagt til oss at det er han som kommer til å få all dritten, og at vi ikke skal bekymre oss over den omtalen vi får. Han har vært klar på at vi skal konsentrere oss om fotballen, så tar han mediebiten.

Og fortsetter:

– Han er vane med dette, så jeg tror det går greit. Vi som spillergruppe overlever.

Les også: United-journalist slakter klubben: – Det er alarmerende

Sævik har erfaring fra blant annet storklubbene Wolfsburg og Paris Saint-Germain, og mener hun har lært mye av sin nye trener.

– Han er en type som har mye energi, tuller mye og skaper humør, samtidig som han er en seriøs trener og gjør jobben på feltet. Man tenker ikke over at det er en «kjendis» som trener deg, fordi han har enormt mye kunnskap og er flink på å dele det med oss. Jeg lærer mye av han.

Ønsker en ny sjanse

26-åringen fra Haugesund kan vise seg å bli en joker for Martin Sjögren under sommerens mesterskap, ettersom angrepsposisjonen er, etter alle solemerker, fylt opp av Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten.

– Jeg har trent for dette hele året, så det er klart at disse ukene blir viktig for meg. Jeg merker veldig stor forskjell på treningene her med landslaget, og slik det er i Avaldsnes for øyeblikket.

Les også: Mener Ronaldo har satt ten Hag i sjakk: – Timingen er helt feil

Hun innrømmer at hverdagen fra klubb- og landslag er to forskjellige verdener, men liker kontrastene. Nå ser hun på muligheten til å prøve seg i utlandet igjen.

– For min del er det bare positivt å spille med andre som potensielt er bedre enn deg selv, og som gjør konkurransen større.

Og avslutter:

– Hvis det kommer et tilbud som har en totalpakke som passer for meg, kan det være aktuelt med en tur ut igjen. Men jeg drar ikke til utlandet bare for å gjøre det. Det var korona sist gang jeg var ute, så det kan være lettere å tilpasse seg det livet denne gangen.

Norge møter Nord-Irland til sin første kamp torsdag, på St. Mary’s Stadium i Southampton.