RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere lag jakter U23-mesteren

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)
Sist oppdatert:
August Jensen varsler lagbytte etter NM-suksessen.

Første gangen vi i procycling.no skrev om August Jensen, var foran debuten i Rogaland Grand Prix for det norske U23-landslaget. 20-åringen var blant de 48 rytterne som fullførte det tøffe rittet.

Siden har han pådratt seg oppmerksomhet på overgangsmarkedet etter flere gode resultater i løpet av våren og forsommeren.

Han ble blant annet nummer fem under Ringerike Grand Prix, og tok tredjeplassen under bakketempoen i Grefsenkollen før NM.

Gnistrende NM-innsats
Men det var først under sykkel-NM i Bergen det skulle ta helt av. 20-åringen fra Bodø var ikke snauere enn at han spurtslo Sven Erik Bystrøm i kampen om U23-tittelen.

Les også: Vant spurtoppgjør – ble norgesmester

Uka etter kjempet han seg til en 8.-plass under eliteklassens fellesstart. Ja, dere vet den en ikke ukjent mann ved navn Edvald Boasson Hagen vant.

Les også: Edvald lekte seg til NM-tittel

Allerede før mesterskapet var beilerne ute etter TVK-rytterens underskrift med tanke på neste sesong. En kan jo bare spekulere i hva bergensoppholdet gjorde med interessen for den samme rytteren.

- Jeg har fått gode tilbud fra noen av kontinentallagene, forteller August Jensen til procycling.no.

- Interessen ble vel ikke noe mindre etter U23-seieren?

- Nei, det er vel en naturlig del av det, men de lagene jeg har snakket med under NM – viste også interesse før mesterskapet.

Flyttet til Trondheim
Nordlendingen flyttet til Trondheim for å studere samfunnsøkonomi foran denne sesongen.

Dermed var det naturlig å sykle for TVK denne sesongen.

- Vi kom først i kontakt med ham under et ritt i Sandnessjøen. På grunn av studiene ønsket han også å knytte seg til et lag i det lokale sykkelmiljøet, forteller sportsdirektør Terje Tho i TVK til procycling.no.

Farvel til TVK
Men unggutten kommer til å være tapt for trønderne i løpet av året.

- Sykler du for TVK neste sesong?

- Nei, det tror jeg nok ikke, bekrefter Jensen.

Lagets sportsdirektør bekrefter også at pågangen fra større lag er økende.

- De fleste lagene er interessert. August er en type som har muligheten til å lykkes på et enda høyere nivå og på et lag som har enda bedre rammebetingelser enn vi har her i TVK, vedgår Tho.

Utmanøvrerte Bystrøm
En skikkelig U23-satsing vil være et viktig punkt på lista, og i de store internasjonale rittene vil han ikke få innpass som TVK-rytter.

Jensen viste hva som bor i ham da han utmanøvrerte Bystrøm under forrige helgs U23-fellestart. Tho regnet med at Øster Hus-Ridley rytteren vil være den sterkeste i bruddet, men ble ikke spesielt overrasket da han så utfallet av duellen, heller:

- August har vist at han mobiliserer det lille ekstra i en slik avslutning. Han ønsker alltid å vinne, og den egenskapen har vært en inspirasjon for resten av laget denne sesongen, forteller Tho.

- Han største fortrinn er nok vinnerskallen. Det er enklere å få til det fysiske hvis man først har den egenskapen. Og desto hardere å få det til den andre veien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Venter med valget til høsten
Bodø-gutten forteller at U23-fellesstarten har vært det store målet for ham denne sesongen. Med hjelp av tiden skal han så finne ut hvor han ønsker å sykle neste sesong.

- Jeg har holdt fullt fokus på NM de siste ukene, men jeg kommer til å ta en avgjørelse med tanke på neste sesong utover høsten.

Så forteller han at oppladningen til søndagens fellesstart i eliteklassen ikke var optimal. Der ble han til slutt nummer åtte.

- Jeg har faktisk vært litt syk, og har hatt feber i uka som var. Derfor satte jeg meg ingen hårete mål i forkant, heller.

- Hvor tøft var det å holde følge når proffene tråkket til?

- Det går skikkelig fort, og de har mye trøkk i beina. Samtidig er man nødt til å være litt uredd og ikke respektere dem for mye. Du ser at de har et ekstra gir fra ProTouren, forteller den ferske U23-mesteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere