Den norsk-luxembourgske forsvarsspilleren Lars Christian Krogh Gerson er ifølge Nettavisens opplysninger ønsket av de norske storklubbene Brann og Vålerenga. 31-åringen har spilt for de svenske klubbene GIF Sundsvall og IFK Norrköping siden 2012.

I februar signerte han en korttidskontrakt med den spanske nivå-tre klubben Racing Santander, men nå går allerede oppholdet i Spania mot slutten.

Til den svenske avisen NT bekrefter mannen som er oppvokst i Norge og som tidligere har spilt for Kongsvinger, at han forlater Santander i sommer. Torsdag bekreftet den tidligere Brann-treneren Rikard Norling at han har vært i kontakt med Krogh Gerson med tanke på en overgang tilbake til Norrköping.

- Det er naturlig at vi diskuterer, uttalte Norling til Expressen.

Les også: Her er Eliteseriens 20 største talenter: - Har aldri sett på maken (+)

Også i Norge er det altså interesse for å sikre seg Krogh Gerson sine tjenester. Etter det Nettavisen kjenner til skal Brann allerede ha lagt frem et tilbud til Krogh Gerson. 31-åringen vurderer nå om han skal takke ja til kontraktsforslaget. Bergens-klubben har for øyeblikket kun to rene midtstoppere i Vegard Forren og Ole Martin Kolskogen i stallen.

I et intervju med Nettavisen tidligere denne uken åpnet trener Kåre Ingebrigtsen litt opp om jakten på en ny midtstopper.

- Det har vært sånn at jeg tidligere har sagt at vi har vært nære, men så plutselig er vi langt unna igjen. Vi har vært nære så mange ganger nå at jeg ikke tør å si noe. Men du har ikke et navn som du kan komme på som vi ikke har sjekket ut. Vi prøver å finne noen der det er mulig, uttalte Ingebrigtsen.

Nettavisen har ikke lykkes med å få en kommentar fra Brann fredag.

Les også: Ingebrigtsen om ekspertenes marerittspådom om Brann: - Alle sitter på hjemmekontor og uttaler seg

Også Vålerenga-trener Dag Eilev Fagermo er på jakt etter flere alternativer til forsvarsleddet i Oslo-klubben. Både på midtstopperplass og på backene er det tynt besatt bak de mest rutinerte navnene.

Onsdag var Vålerengas sportslige ledelse etter det Nettavisen kjenner til i et møte med eier Tor Olav Trøim, der temaet var økonomi til mulige forsterkninger før det norske overgangsvinduet stenger 12. mai.

I tillegg er Felix Horn Myhre allerede enig med Brann om en overgang etter at hans kontrakt går ut i sommer. Horn Myhre ble i hovedsak sett på som et backalternativ hos Fagermo, men vil få oppfylt sitt ønske om en midtbanerolle i Bergen under Kåre Ingebrigtsen.

Krogh Gerson og hans landslag Luxembourg møter Norge til privatlandskamp onsdag 2. juni.