*Nettavisen* Sport.

Flere tilbud til Hangeland

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Viking er i forhandlinger med København om et salg av Brede Hangeland (24). Men det er langt fra sikkert at stopperkjempen havner i den danske hovedstaden.

11.01.06 11:47

Etter flere år med proffspekulasjoner rundt Brede Hangeland, er Viking i ferd med å innlede forhandlinger med FC København om et salg av landslagsstopperen. Sportslig leder Egil Østenstad og direktør Erik Forgaard besøkte tirsdag den danske klubben.

Hyrer Rune Hauge
Stavanger-laget har imidlertid overlatt til Rune Hauge å forhandle frem en eventuell overgang.

Nå har imidlertid flere klubber meldt seg på i kampen om Hangelands signatur, og det er langt fra sikkert at han havner i Ståle Solbakkens klubb.

- Det stemmer at jeg er i dialog med FCK på Bredes vegne, men jeg ønsker ikke å si noe prosessen nå, sier agent og rådgiver Jim Solbakken til TV 2 Nettavisen.

- Er dere fornøyd med det FCK har lagt på bordet?

- Dersom det til slutt blir København, er vi fornøyd med tilbudet.

Flere tilbud
Solbakken avslører at det slett ikke er sikkert at Hangeland havner i «Kongens by».

- Det er kommet konkrete tilbud fra andre klubber, bekrefter han, uten å ville utdype hvilke klubber det er snakk om.

Egil Østenstad avviser imidlertid at Viking har mottatt konkrete henvendelser fra andre enn København.

- Nei, det har ikke kommet noen bud eller konkrete henvendelser til oss angående Brede, sier Østenstad til TV 2 Nettavisen.

Hastesak
Hangelands kontrakt med Viking går ut etter årets sesong, og han står fritt til å forhandle med hvem han vil. Skal Viking ha forhåpninger om å få godt betalt for spilleren de en gang verdsatte til 30 millioner, begynner det å haste. Det internasjonale overgangsvinduet stenger som kjent om 20 dager.

Brede Hangeland har tidligere vært linket til blant andre Sheffield United, Leeds, Tottenham, Wigan, Werder Bremen og Hamburg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.