*Nettavisen* Sport.

Flesjå tilbake på toppen

Foto: (Scanpix)

Første verdenscupseier siden 2008.

20.05.12 15:27

La Bresse (NTB): Gunn-Rita Dahle Flesjå vant søndagens verdenscupritt i terrengsykling rundbane i Frankrike, 14 sekunder foran tsjekkiske Katerina Nash.

Det er første gang siden 2008 at Flesjå tar en seier i verdenscupen. Hun er nå oppe i 27 enkeltseirer. Triumfen i Frankrike var også den første etter at hun ble mamma.

- Jeg kan knapt tro dette. Jeg konsentrerte meg om ikke å gå over grensen. Du trenger nemlig så mye kraft og konsentrasjon i denne løypa. Jeg hadde et veldig godt løp, sa Flesjå til Cyclingnews.

I den teknisk krevende løypa i La Bresse skiftet jentene stadig på ledelsen. Flesjå avgjorde på den siste runden. Nash ledet lenge, men to uhell mot slutten åpnet døren for Flesjå.

- Alle snakker om OL, men det er andre viktige løp også, som dagens. Dersom jeg skal kjempe for gull i London, må jeg være i toppslag. Jeg er på rett vei, men vi må bare vente og se hva som skjer i London, fortalte Flesjå.

Tidligere verdensmester Jirina Kalentjeva var ett av få store navn som manglet på startstreken. Hun har valgt høydetrening foran sommerlekene i London. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.